Ford ar putea prezenta SUV-ul Puma în 2 aprilie: noul model ar urma să fie produs la Craiova alături de Ecosport

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 28.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford ar putea prezenta în 2 aprilie noul SUV Puma care ar urma să fie produs la uzina de la Craiova alături de Ecosport, potrivit unor surse citate de presa internațională.

Ford a anunțat cu numai câteva zile în urmă că va organiza un eveniment special la Amsterdam în 2 aprilie în cadrul căruia va prezenta o serie de detalii despre Fiesta și Focus.

Cele două modele vor primi versiuni mild hybrid bazate pe motorul EcoBoost de 1.0 litri, care va fi acompaniat de un generator de 48V și o baterie de 48V cu o capacitate mică.

În comunicatul de presă care menționa aceste noutăți, constructorul american a precizat că la același eveniment va furniza o serie de informații despre gama de SUV-uri. Chiar dacă producătorul nu a oferit niciun fel de alte detalii despre gama de SUV-uri, mai multe publicații internaționale relatează că Ford va prezenta inclusiv un SUV complet nou.

Potrivit unor surse citate de publicația Automotive News, Ford ar urma să prezinte noul SUV Puma care va fi produs la uzina pe care americanii o dețin în România la Craiova. De altfel, Ford România a anunțat încă din luna mai a anului trecut că va produce la Craiova un al doilea model pe lângă SUV-ul Ecosport.

La vremea respectivă, oficialii mărcii nu au dezvăluit însă numele modelului, segmentul de piață sau momentul startului producției.

Informațiile despre noua strategie a celor de la Ford vin în contextul în care producătorul american își regândește operațiunile din Europa, pe fondul pierderilor înregistrate în ultimii ani. Astfel, Ford a anunțat miercuri că se va retrage de pe piața din Rusia și va închide ambele uzine auto și fabrica de motoare pe care le deține în această țară. În plus, americanii vor concedia 5.000 de angajați din Germania ca parte a planurilor de reducere a costurilor.

Via Automotive News, Motor1

Comentarii (3)

  • someone
    denumirea puma vine de la fostul coupe ....acum la craiova ford face ecosportul....sa fie viitorul suv puma un suv coupe pe baza ecosport?
    cu toate ca pozele spion nu arata ca ar fi vorba de asa ceva
    5 4
  • ACE - Craiova
    Modelul nou de SUV (Puma) va fi realizat pe aceeasi platforma care este utilizata pentru actualul EcoSport...de unde flexibilitate in productie pentru cerere mai mica sau mai mare pentru fiecare dintre cele doua modele....piese comune, etc....
    Asta inseamna reduceri de costuri deci ....PROFIT !
    11 3
  • Edikkk
    Bravo Ford !!
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru