Ford, brand-ul cu cele mai multe rechemări în Statele Unite, în 2023

de Tiberiu Safta
Joi, 21.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit datelor publicate de organismul de siguranță rutieră NHTSA din SUA, Ford a avut cele mai multe campanii de rechemare în 2023. Anul acesta, constructorul american a trebuit să inițieze nu mai puțin de 54 de astfel de campanii pe piața din SUA.

Noile date furnizate de NHTSA, organismul de siguranță rutieră din Statele Unite ale Americii, arată că Ford este campioană în ceea ce privește numărul de campanii de rechemare pentru anul 2023. Este pentru al treilea an consecutiv când Ovalul Albastru obține primul loc în acest clasament. Concret, de la începutul lui 2023 și până în 20 decembrie, Ford a inițiat nu mai puțin de 54 de campanii de rechemare diferite.

În total, rechemările inițiate de Ford au afectat peste 5.6 milioane de mașini. Pe locul al doilea ca număr de campanii se află Stellantis, cu 45 de campanii de rechemare și 2.7 milioane de mașini afectate. Podiumul este completat de BMW, cu 29 de campanii de rechemare, iar bavarezii sunt urmați de Mercedes-Benz, cu 27 de recall-uri și de Nissan, cu 22 de astfel de campanii.

Chiar dacă Ford este și în acest an brand-ul cu cele mai multe rechemări, numărul acestora a scăzut față de 2022, atunci când Ovalul Albastru a trebuit să inițieze 68 de campanii de rechemare.

În schimb, cea mai mare îmbunătățire la acest capitol a fost reprezentată de Volkswagen.

Anul trecut, marca germană a inițiat 45 de campanii de rechemare pe piața din SUA, care au afectat circa un milion de mașini. Anul acesta, în schimb, Volkswagen a inițiat doar 18 campanii de rechemare pe această piață, fiind afectate doar 332.700 de mașini.

La final, Tesla a avut cea mai mare rechemare ca număr de mașini afectate în acest an pe piața din SUA. Noua campanie de rechemare, inițiată în urmă cu o săptămână pentru a rezolva probleme legate de sistemul Autopilot, afectează peste două milioane de mașini.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru