Tesla recheamă aproape toate mașinile dotate cu sistemul Autopilot în SUA

de Tiberiu Safta
Joi, 14.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a inițiat o campanie de rechemare masivă pentru aproape toate mașinile sale vândute în Statele Unite. Sunt vizate peste două milioane de mașini dotate cu sistemul Autopilot, produse începând din 2015.

Sistemul Autopilot al celor de la Tesla a fost și rămâne în centrul controverselor în ceea ce privește siguranța rutieră. De-a lungul ultimilor ani, s-au produs mai multe accidente, dintre care unele chiar fatale, din cauza acestui sistem pe care se bazează cei mai mulți dintre șoferii de Tesla.

Din această cauză, organismul de siguranță rutieră NHTSA a inițiat o investigație asupra acestui fenomen în urmă cu doi ani. Acum, în urma acestei investigații, Tesla a inițiat o campanie de rechemare pentru aproape toate mașinile sale vândute pe piața din SUA. Concret, sunt vizate peste două milioane de mașini dotate cu sistemul Autopilot, produse începând din 2015.

Soluția constă într-o actualizare over-the-air. Potrivit unui document oficial al NHTSA, "remediul va încorpora comenzi și alerte suplimentare pentru cele existente deja pe vehiculele afectate pentru a încuraja și mai mult șoferul să-și asume responsabilitatea în mod continuu atunci când funcția Autosteer este activă."

Alături de asta, Tesla va trebui să ofere și un remediu pentru sistemul de monitorizare a șoferului.

Clienții exemplarelor afectate vor fi notificați începând din 10 februarie 2024.

În schimb, mașinile produse din 7 decembrie 2023 au avut parte deja de această actualizare.

via Engadget

Comentarii (4)

  • "Soluția constă într-o actualizare over-the-air." Pai si atunci de ce ii cheama? Unde i cheama? :))
    4 3
  • Marius
    Titlu aiurea... nu recheamă nici o mașină... totul o să fie rezolvat printr-un viitor update
    4 3
  • elon musk
    "rechemare" la Tesla: remote update noaptea cand proprietarii dorm; nu uitati ca si Apple si Samsung si toti producatorii de aplicatii tot "recheama" telefoanele si aplicatiile la cateva zile...
    2 3
  • OTA și recall sunt un pic diferite, iar Tesla face recall.
    Nu știu cum de nu sesizează nimeni că subiectul recall-ului e vrăjeala de conducere autonomă, Tesla oferind pe lângă sistemul de 8-10k și o mai mare... responsabilitate a șoferului. :))))))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru