Ford cheamă în service aproape 500 de mașini în România: posibile defecțiuni ale motorului 1.6 EcoBoost ce pot declanșa incendii la bord

de Petre Barac
Luni, 29.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford România a anunțat chemarea în service a circa 500 de autoturisme pentru posibile defecțiuni ale motorului care ar putea duce la izbucnirea unui incediu sub capotă. Este vorba de diverse modele echipate cu propulsorul 1.6 EcoBoost.

Ford a început anul trecut o rechemare globală pentru 360.000 de autoturisme, cauzată de problemele pe care le-ar putea crea motorul 1.6 Ecoboost, din cauza scurgerii lichidului de răcire prin zone nepermise, care ar putea conduce la o supraîncălzire și chiar o fisurare a chiulasei motorului.

Potrivit Profit.ro, costurile au fost estimate la peste 300 de milioane de dolari, iar acțiunea implică și modele vândute în România.

Ford a notificat ANPC cu privire la o rechemare pentru 462 de autoturisme, respectiv modele Fiesta ST, Kuga, Focus, C-Max și Transit Connect, echipate cu motor 1.6 EcoBoost. Mașinile au fost fabricate între 2013 și 2015.

“La vehiculele afectate, supraîncălzirea localizată a chiulasei motorului poate fi cauza fisurării chiulasei, provocând o scurgere de ulei sub presiune, care poate duce la incendii în compartimentul motorului”, se arată în notificarea trimisă de Ford către ANPC.

Conform aceleiași publicații, acțiunea în service presupune instalarea unui senzor al nivelului lichidului de răcire, actualizarea software-ului computerului central, pentru ca șoferul să beneficieze de avertizări sonore și vizuale când nivelul lichidului scade sub limita necesară.

Via Profit.ro

Comentarii (1)

  • hazard
    de ani de zile e aceasta problema la motorul asta, buna treaba Ford!
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru