Ford confirmă performanțele noului Mustang: 500 de cai putere pentru Dark Horse

de Tiberiu Safta
Vineri, 16.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a confirmat oficial performanțele noii generații Mustang, ultima cu motoare termice a modelului american. Motorul V8 al noului model de performanță Dark Horse dezvoltă 500 de cai putere, fiind cel mai puternic Mustang de serie din istorie care nu poartă sigla Shelby.

Constructorul american a dezvăluit în septembrie cea de-a șaptea generație a legendarului Mustang. Aceasta va fi ultima oferită cu motoare termice, înainte ca modelul sport să fie transformat într-unul electric din 2028. Cu această ocazie, Ford a pregătit și cea mai puternică versiune oferită vreodată pentru Mustang.

Aceasta se numește Dark Horse și a fost concepută pentru a oferi performanțe înalte și pe circuit. Față de celelalte versiuni ale lui Mustang, Dark Horse primește elemente aerodinamice pentru o forță de apăsare superioară la viteze mari, un sistem de răcire îmbunătățit, amortizoare MagneRide, jante din fibră de carbon și frâne Brembo cu 6 pistoane.

Evident, piesa vedetă se află sub capotă, acolo unde avem un motor V8 de 5.0 litri aspirat natural. După o bună perioadă de așteptare, Ford a confirmat că motorul lui Dark Horse livrează 500 de cai putere și un cuplu de 567 Nm. Versiunea Dark Horse vine echipată cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Opțional, clienții pot opta și pentru o cutie automată cu 10 trepte.

Ford a confirmat și performanțele lui Mustang GT, care vine tot cu un motor V8 de 5.0 litri și care livrează 480 de cai putere și 563 Nm. Această versiune poate fi echipată și cu o evacuare activă de performanță care crește puterea motorului până la 486 de cai putere și 567 Nm.

Inclusiv motorul EcoBoost de 2.3 litri cu 4 cilindri este mai puternic. Acesta oferă acum 315 cai putere și un cuplu de 475 Nm. Creșterea în performanță se datorează unui raport de compresie nou al motorului, precum și al unui sistem de injecție nou.

Noul Ford Mustang va fi disponibil din vara lui 2023.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru