Ford estimează record de producție la Craiova în 2020: 1.000 de unități Puma și EcoSport pe zi

de Paul Cosma
Marti, 11.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford România a anunțat că fabrica de la Craiova va atinge în 2020 un record al volumului de asamblare zilnic: peste 1000 de unități Puma și EcoSport, astfel că o mașină este produsă la fiecare 67 de secunde. Noul Puma va fi exportat, în premieră, și în Australia.

Începând cu luna octombrie 2019, fabrica Ford de la Craiova construiește în premieră, în paralel, două SUV-uri: EcoSport și noul Puma.

Potrivit constructorului, Ford Puma este deja livrat în toate piețele europene unde Ford este prezent, iar începând cu prima parte a acestui an, modelul construit la Craiova va fi, de asemenea, exportat și în Australia, fiind primul vehicul produs în România livrat pe această piață.

Compania estimează volume record în acest an și susține că 1.000 de unități Puma și EcoSport sunt produse zilnic, respectiv o mașină la fiecare 67 de secunde.

Fabrica de motoare va atinge și ea un nou record: aproximativ 1700 de motoare produse într-o singură zi. În acest moment, la Craiova se construiesc trei versiuni ale motorului 1.0 EcoBoost: 100 CP, 125 CP și 155 CP mHEV.

Cu o sumă de 1.5 miliarde de euro investită în fabrica de la Craiova începând cu anul 2008, Ford România a ajuns la un total de 6300 de angajați, care lucrează atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât și la Fabrica de Motoare.

În 2019, Ford a atins în România o cotă de piață de 8.6%, cu un total de 16.168 de vehicule înmatriculate, clasându-se pe prima poziție în topul vânzărilor mărcilor de import.

Via Ford România

Comentarii (7)

  • ACE - Craiova
    Sa speram ca autoritatile romanesti se vor ambitiona, de aceasta data POZITIV si vor inaugura - asa cum au promis - la sfarsitul anului viitor, drumul expres Craiova - Pitesti.

    ATENTIE: De succesul construirii acestui amarat de drum expres, PROMIS DE 13 ANI (sub forma de autostrada sau drum expres), oficialii FORD au conditionat - si nu doar o singura data - viitoarele investitii in fabrica craioveana.

    Zona unde se cunoaste mai mult lucrul concret la acesta este situata in apropierea fabricii PIRELLI din Slatina, pe o portiune de cca. 4-5 km....
    In rest mai mult sau putin, sunt destule probleme cu exproprierile, documentatii de proiectare si executie etc....

    MULT SUCCES FORD!!!!
    24 6
  • La ce salarii dau, asa drumuri merita.
    11 15
  • @mk8

    Este de vina Ford pentru salariile mici de incadrare, din zona Olteniei?

    Stii cumva, cine a fost "la butoane" prin zona respectiva, dupa Revolutia romana (cea mai dureroasa forma de schimbare a conducatorilor comunisti din Europa de Est din anul1989), in care au murit peste 1.700 de romani?!

    Stii cumva, cate fabrici mari au disparut in Craiova in aceasta perioada (Electroputere - 14.000 salariati, Combinatul Chimic 9.000 salariati s.a.)?

    Nimic nu scuza acuzatiile tale gratuite, aruncate cu nonsalanta si aroganta catre firma Ford, care nu se face vinovata de toate relele din lume - din contra acest mare producator auto mondial reprezinta un colac de salvare pentru zona, un bun contribuabil la bugetul local si - mai ales - o modalitate prin care romanii in general si oltenii in particular, sunt bucurosi ca produc masini frumoase, sigure si cautate, oriunde pe mapamond!!!!!
    17 6
  • Ochiosul asta are toate sansele sa devina un succes global. Chiar sunt surprins ca inca se vorbeste prea putin despre ce ar putea reprezenta acest model pt. economia noastra . Eu sper sa ia decizia pe viitor sa vina si cu o integrala , in clasa asta sunt putine alternative si sunt convins ca sunt multi doritori la nivel global care ar fi dispusi sa bage mana mai adanc in buzunar in caz ca platforma ar necesita modificari serioase.
    9 4
  • Domnule jurnalist te anunț ca Ceaușescu a exportat in Australia Autobasculanta DAC 120 DE...deci Puma nu ar fi primul vehicul exportat de romani in Australia... chiar dacă aceasta autobasculanta nu era destinată circulației pe șosele ci in carierele miniere... pana la urma tot un vehicul e...
    8 2
  • Astept ca desteptul ce mi-a dat minus sa și motiveze cu ce am greșit...
    2 2
  • Daca nu face drumuri, macar ceva comenzi sa bage si Statu ca in partea cealalta tot baga.

    @Ioeugen
    Un vot negativ nu insemna automat ca ai gresit cu ceva, ci doar ca nu ai fost pe placul celui care ti l-a dat.
    Ca sa nu mai mentionez de cei care dau voturi negative dintro placere "sublima"...
    PS: stai sa vezi acum cate o sa primesc eu!!
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru