Ford Europa vrea un coupe emblematic, dar proiectul este respins de conducere

de Bogdan Mirică
Luni, 19.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia europeană Ford a înaintat proiectul unui coupe, poziţionat sub viitorul Mustang. Modelul a fost respins însă de consiliul de conducere din cauza situaţiei economice.

Deşi situaţia economică este în continuare instabilă pe Bătrânul Continent, Ford Europa vrea un model coupe. Acesta ar urma să se poziţioneze sub viitoarea generaţie Ford Mustang şi să folosească o platformă deja prezentă pe piaţă. Chiar şi aşa, dimensiunile şi direcţia de design sunt necunoscute.

Coupe-ul a fost gândit din considerente simple: Ford Europa crede că noua generaţie Mustang, deşi va fi un model global, nu va prinde chiar atât de bine şi în Europa. Coupe-ul ar avea capacitatea de a deveni un model emblematic într-o gamă dominată de SUV-uri, monovolume şi modele compacte.

Urmareste Automarket
Oficialii europeni cred că un astfel de coupe ar putea aduce o imagine mai bună brandului în Europa, deşi este recunoscută reputaţia unor astfel de modele: volumele de vânzări sunt mici, iar durata de viaţă este redusă.

Proiectul a fost dezvoltat şi trimis spre aprobare dincolo de Ocean.

Membrii consiliului de conducere l-au respins însă. Alan Mulally, preşedintele Ford, a refuzat propunerea pe motiv că piaţa pentru modele speciale cu potenţial de a deveni simbolice nu este momentan foarte stabilă. Aşadar, un asemenea proiect nu ar fi viabil din punct de vedere financiar.

via insideline

Comentarii (5)

  • Eu zic mai bine sa faca un nou Ford Probe.
    5 3
  • ...POATE MAI DEGRABA UN...DESCENDENT A CELEBRULUI...CAPRI
    5 1
  • BaditzaEx
    incuiati rau cei de peste Ocean, Ford Europe ar tre sa devina mai autonoma, daca scot profit cu ce vand in EU , eventual sa investeasca din profitul obtinut in EU, sau trebuie ca tot profitul sa fie trimis in patria mama?! Un coupe atragator este cea ce lipseste din portofoliul Ford, Mustang este superb, dar nu este de ajuns... Ford Europe au facut un studiu, au analizat pta... stiu baietii ce vb, dar ...ala mai inteligent cedeaza, de aceea toata lumea e condusa de prosti !
    4 3
  • AndreiRN
    Daca vor sa puna bani lor la bataie si risc.
    De cheltuit banii altuia este super usor.
    Toti sefi sa puna 5% din salarii si sa vezi cum apare fond de investitie.
    4 0
  • Cei de la Ford de peste ocean stiu ce vorbesc.Este riscant sa scoti un asemenea model pt ca in Europa vanzarile auto merg prost.Americanii stiu ce vorbesc,au invatat din greselile din trecut.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru