Ford Focus RS nu va primi o variantă break

de Sebastian Toma
Vineri, 06.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford nu va oferi şi alte versiuni de caroserie ale lui Focus RS, anunţă un oficial al companiei. Anunţul vine după ce modelul a întrerupt tradiţia modelelor RS cu o caroserie hatchback cu cinci uşi.

Ford Focus RS, cel mai performant model compact de serie oferit vreodată de marca americană, va fi oferit doar în versiune hatchback cu cinci uşi. Potrivit unui oficial Ford citat de inautonews.com, decizia are legătură cu faptul că varianta ST a lui Focus este deja disponibilă în versiune Wagon, inclusiv cu motorizare diesel, iar portofoliul de modele sportive al mărcii este suficient de variat încât să nu necesite un Focus RS Sedan sau Wagon.

Noul Ford Focus RS: informații oficiale și galerie foto

Până la generaţia actuală, Ford Focus RS era oferit exclusiv cu o caroserie hatchback cu trei uşi. Noua generaţie a lui Focus nu a mai fost oferită în acest tip de caroserie, aşa că inginerii au făcut trecerea la varianta cu cinci uşi pentru a reduce costurile de dezvoltare. O decizie similară prin care s-a rupt o tradiţie s-a derulat şi la Renault, cu a patra generaţie a lui Clio, a cărui variantă RS are o caroserie cu cinci uşi, nu cu trei cum aveau predecesorii săi.

Bineînţeles, Ford a făcut acest compromis şi pentru versiunea ST a lui Focus, pe care a transformat-o ulterior şi în variantă Wagon şi o oferă şi în versiune diesel.

Ford Focus ST diesel - 185 de cai putere şi consum de 4.4 litri

Urmareste Automarket
Noua generaţie a lui Ford Focus RS este prima din istoria modelului oferită cu sistem de tracţiune integrală. Prezentarea acesteia a avut loc săptămâna trecută în cadrul unui eveniment dedicat derulat în Germania, dar publicul va vedea noul Focus RS în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva.

Ford confirmă lansarea noii generaţii a lui Focus RS alături de alte 11 modele de performanţă

Via Inautonews

Comentarii (2)

  • E bine asa, ca legumele din portbagaj s-ar fi facut zacusca.
    9 5
  • Pai, avand in vedere ca se anunta o varianta ST a lui Mondeo, s-au gandit probabil ca nu e cazul...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru