Ford Focus ST, cel mai bine vândut hot-hatch în ultimele luni ale lui 2012

de Bogdan Mirică
Marti, 12.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Focus ST se bucură de o popularitate în creştere în Europa. Modelul american a încheiat anul 2012 în fruntea segmentului hot-hatch din Europa, după trei luni în care a depăşit Renault Megane RS şi Volkswagen Golf GTI.

Popularitatea unor modele consacrate ca Volkswagen Golf GTI şi Renault Megane RS este ameninţată din vara anului trecut de un nou pretendent la titlul de etalon al segmentului: Ford Focus ST. Lupta hot-hatch-urilor a devenit din ce în ce mai strânsă în Europa, acolo unde publicul este mare amator de modele compacte cu sute de cai putere. Chiar dacă mulţi specialişti vedeau în Opel Astra GTC un pretendent pentru detronarea lui Megane RS, pericolul este reprezentat de Focus ST.

Potrivit unei statistici publicate de compania specializată Polk, în ultimele trei luni ale lui 2012, practic primele luni de carieră europeană ale noului Focus ST, hot-hatch-ul Ovalului Albastru a fost cel mai vândut model din segment, reuşind să adune 44% din comenzile plasate în această perioadă, cu 1984 de unităţi vândute.

Esential 1984 de unităţi Focus ST a vândut Ford în ultimele trei luni ale lui 2012.
3819 unităţi Focus ST a vândut Ford pe piaţa din Europa de la debutul oficial al modelului.
Rezultatul americanilor este mai mare cu 33% decât cel obţinut de Volkswagen Golf GTI şi cu 12% decât cel obţinut de Renault Megane RS.
Pieţele care au adus cei mai mulţi clienţi pentru Focus ST şi totodată ţările în care modelul s-a vândut cel mai bine au fost Marea Britanie, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Ungaria, Elveţia, Suedia şi Olanda. V

ânzările ar urma să crească şi anul acesta, Ford urmând să lanseze Focus ST şi pe pieţele din regiunea Asia-Pacific.

De la debutul oficial al modelului pe piaţa europeană, Ford a reuşit să vândă 3819 unităţi. Dintre acestea, 74% au fost hatchback-uri şi 25% break-uri. Cea mai populară culoare a fost Frozen White (41% dintre comenzi).

via Ford

Comentarii (4)

  • Noul etalon in acest segment se numeste Focus ST.
    Ma intreb,pe cine va avea rival noul Focus RS,daca ST-ul se lupta cu Megane RS,Astra GTC,Golf GTI..... ????
    16 13
  • pai Golf GTI cine sa cumpere... toata lumea l-a asteptat pe cel nou (golf7).LOL
    17 6
  • Sunt un privilegiat! La etajul 1 s-a mutat de curand un tanar ce detine doua Forduri; ST-ul din imagine, dar cu jante in 16 spite si un RS ,,sticarit,'' de 305 cai si slickuri cu talon de 25(se aude bestial!). Faine masini!Le vad zilnic in drumul meu spre ...Renaultul Clio 1.4 16 v(2002) ce l-am cumparat de 5 luni de ta un tataie, la 27000km. Criza asta...
    16 1
  • user_auto
    Golf 6 GTI s-a mai putut comanda pana pe la jumatatea lunii septembrie anul trecut - stiu pentru ca am vrut sa fac comanda, dar m-am trezit cu cateva saptamani prea tarziu. Deci da... e mare performanta ca ST-ul a reusit sa intreaca GTI la vanzari in ultimele luni ale anului, cand de fapt GTI nu mai era disponibil. Nu ca ST-ul n-ar fi masina buna, dar marketing-ul asta exagerat e de prost gust....

    PS: Nu stiu cum o fi pe la altii, dar la noi am fost pe la dealeri sa vad si eu ST-ul si eventual sa fac un drive-test, fiind interesat de un hot-hatch. Nici macar nu il aveau prin showroom, de drive-test ce sa mai zic. GTI-ul in schimb a fost si prin showroom-uri si am putut face si drive-test fara probleme, de 2 ori chiar.
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru