Ford Focus ST Edition: suspensie nouă, jante mai ușoare și gardă la sol mai mică

de Alexandru Monenciu
Marti, 24.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a publicat primele imagini și informații despre noul Focus ST Edition. Acesta propune un comportament dinamic îmbunătățit, iar americanii îl descriu ca fiind cel mai agil Focus ST de până acum.

Ford Focus ST este un hot hatch foarte capabil, însă producătorul american țintește spre un comportament și mai dinamic. Intră în scenă noul Focus ST Edition, o versiune îmbunătățită a modelului compact care urmează să fie comercializată pe anumite piețe europene.

Momentan este disponibilă doar în Marea Britanie. Noul Focus ST Edition este decris de Ford ca fiind cel mai agil Focus ST de până acum.

Lista de modificări include o suspensie nouă KW, cu reglaj individual de compresie și pentru viteza de destindere, jante cu diametrul de 19 inch (mai ușoare decât cele standard) și o gardă la sol mai mică cu 10 milimetri, comparativ cu un Focus ST standard.

Ford propune și o nuanță exterioară unică, denumită Albastru Azura. O serie de elemente vopsite în negru lucios, inclusiv plafonul, completează pachetul exterior.

Noul Focus ST Edition este echipat cu diferențialul eLSD, cu alunecare limitată, însă comportamentul i-a fost modificat pentru un plus de manevrabilitate.

Clienții vor primi un set de instrucțiuni cu setările ideale, inclusiv unele dedicate celebrului circuit Nurburgring.

Sub capotă regăsim unitatea de 2.3 litri EcoBoost care dezvoltă 280 de cai putere și 420 Nm cuplu. Transmisia este una manuală, cu șase trepte. În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 5.7 secunde, iar viteza de top se oprește la 250 km/h.

via Ford

Comentarii (7)

  • Seriff
    Superb, o masina pentru pasionati de masini, nu pentru hipsteri pensati care merg pe trotineta cu gleznele la vedere, astept sa vina E-dick sa zica si de asta ca e uzata moral , ca rusine Ford sau ce alte tampenii mai debiteaza in timp ce asteapta autobuzul in statie si spera sa nu il prinda iar controlul.
    32 6
  • spectacol
    8 2
  • mircea badea
    meh, cam urata...si electrica unde e?

    la ce folos jante mai mari, cureti rinichii si atat?
    4 12
  • Edikkk
    Uzată moral, schimbător de viteze ca la Ford T

    Spor la dansat sârba în 3 pedale şi la muncă, la mânuit schimbătorul în maţele maşinii.
    3 28
  • Seriff
    @Edikk, ai aparut tarziu, iar ai pierdut timpul fugind de control in RATB?
    21 1
  • Seriff
    @mircea badea? Electrica e la incarcat cu orele, de-aia nu apare in articol, bine ca e Tesla frumoasa cu bordul ala care arata ca o scandura cu o tableta lipita cu scuipat pe centru.
    15 3
  • Bubi Mubi
    Oh da, masina sport cu transmisie automata, apesi pedala si numai te tii!?!

    Trendul este clar, pilot automat, cutie robotizata, sisteme de asistare pentru ca soferii devin tot mai buni. NOT!!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru