Ford Focus ST va avea şi o versiune diesel de 182 de cai

de Bogdan Mirică
Luni, 10.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford cochetează cu ideea unui nou Focus ST, de această dată diesel. Compacta ar urma să beneficieze de un motor 2.0 TDCi, capabil să ofere 182 de cai putere.

Odată cu faceliftul noului Ford Focus, la dezvăluirea căruia am asistat şi noi în urmă cu câteva săptămâni, apar noi informaţii despre gama modelului compact.

REPORTAJ: Am văzut pe viu noul Ford Focus facelift la Frankfurt

După ce am aflat că faceliftul va fi aplicat tuturor exponatelor din gamă, inclusiv versiunii de performanţă ST, mai multe surse vorbesc şi despre noi motorizări. Ford ar urma să extindă oferta derivatelor sportive cu un Focus ST diesel. O susţine chiar Mark Fields, şeful operaţiunilor Ford.

Esential 182 de cai putere ar urma să aibă viitorul Ford Focus ST.
Combinaţia dintre sportivitate şi eficienţă va fi asigurată de un motor TDCi de 2.0 litri, capabil să livreze un total de 182 cai putere. Suficient pentru a garanta un sprint de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 8 secunde. Chiar şi aşa, emisiile vor păstra o valoare scăzută, de numai 114 g/km.

Versiunea ST pe benzină va fi oferită în continuare, adaptându-şi designul exterior la filosofia Ford.

Puterea va rămâne însă neschimbată. Ecoboost-ul cu patru cilindri va încânta în continuare cu 250 de cai şi un cuplu motor de 360 Nm. Ca şi versiunea standard, modelul va beneficia de o direcţie şi o suspensie revizuite.

AM TESTAT: Ford Focus ST - Vis de şofran

Comentarii (10)

  • frumoasa combinatie :2l diesel si 182 cp...cred ca si pretul va trece de25000.de fapt ....daca e sa dai 27000 pe un golf 1,4 benzina atunci...e ok si pt.ford.
    9 5
  • _steli
    Si totusi pe cand versiune in 3 usi ?????
    Decat un ST diesel break mai bine un ST in 3 usi ... parerea mea!
    5 4
  • andrey_1293
    Daca pana acum nu a aparut versiunea in 3 usi, sigur nici nu va aparea. Si la finalul anului, cand se va lasa Focus RS, tot in 5 usi va fi.
    4 1
  • gun cometa
    Gata! Au fript-o cei de la VW :)... HAHAHAHA.....glumeam :P
    3 5
  • Dacia Plant
    Afum-o taticuleeee !
    Urmeaza sa vedem din seria filmelor: Pentru ca Renault Megane RS dci, Opel Astra OPC cdti.
    12 1
  • bine zis Dacia Plant :)), asteptam efectul domino la celelalte marci.

    Sincer sunt curios cum cum se va auzi evacuarea la motorul asta diesel...
    4 2
  • Razvan
    Ce va mirati asa? Exista Golf GTD de o gramada de ani! A existat prin 2006 Mondeo ST 2.2 TDCi 155 CP. E vorba de un reglaj mai sportiv al masinii, combinat cu un diesel mai puternic.
    8 1
  • Pai GTD are 184 de cai si performante dinamice mai bune decat Focus-ul asta. Cu ce vine nou Ford in afara de incercarea de a copia Vw?
    4 7
  • @Dacia Plant & ironR
    Efectul asta de domino a fost pornit de Golf GTD despre care se stie bine, este continuat deja de mai bine de un an de ASTRA J BITURBO in 3 versiuni cu un motor de 2.0 litri si 195 de cai , versiunea GTC are un sprint 0-100 in 7.8 secunde iar cele in 4 si 5 usi in 8.4 secunde , asta asa ca informatie pentru cei de mai sus care nu stiau. Urmeaza se pare Focus si proabil Megane.
    4 0
  • Baietii de la service sa se pregateasca cu stocuri mari de filtre de particule, iar clientii, de note de plata cat o masina SH.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru