Ford Focus ST va avea un sistem care amplifică sunetul motorului

de Bogdan Mirică
Marti, 09.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford promite un sistem de amplificare a sunetului motorului pe noua generaţie a modelului Focus ST. Sistemul transmite sunetul în habitaclu.

După ce BMW a decis să transmită sunetul motorului V8 în boxele noii generaţii M5, alterând spiritul iubit de puriştii mărcii, un alt constructor pare să îi calce pe urme. Este vorba despre Ford, care propune un sistem similar pe noua generaţie Focus ST.

Modelul sportiv va fi echipat cu un sistem botezat Sound Symposer, menit să amplifice sunetul motorului turbo de 2.0 litri. Tehnologia nu doar amplifică sunetul, dar îl şi transmite prin intermediul unui canal special către planşa de bord, pentru a fi auzit mai bine de şofer.

Urmareste Automarket
Sistemul dispune de o valvă controlată electronic, care se deschide în momentele de accelerare puternică şi poate chiar să dubleze cantitatea de zgomot emis de motor în habitaclu.
În situaţiile de rulare normală, valva rămâne închisă şi permite o izolare fonică bună a habitaclului.

Tehnologia a fost creată special pentru noul Focus ST şi al său motor Ecoboost de 2.0 litri şi 250 de cai putere. Bjoern Boettcher, responsabilul calităţii sunetului pentru Ford Europa, a declarat: ”Dacă înlăturăm dispozitivul Sound Symposer, în timpul accelerării ne putem apropia chiar de zero zgomote resimţite în habitaclu. Atât este de eficient”.

via worldcarfans

Comentarii (4)

  • Orice este facut de mana omului poate fi inlaturat tot de mana omului, aceste sisteme idioate de amplificare a sunetul motorului pot fi "trase pe dreapta".
    9 5
  • ..io chiar nu- s deacord cu...chestiile astea gen....hai sa facem oua artificiale...china..lasa-l asa cum l-o facut ma-sa...daca nu-ti place ia-i galeria de evacuare toata si....ai simfonie....si ceva putere in plus. e gratis si te vor remarca toti...inclusiv...politia.
    15 1
  • crg_nad
    sistemul a fost inventat de maserati, apoi a aparut si in clasa compacta pe 308 gti (1.6 200 cp), porma pe m5, si in 2 ani apare si pe vw-reno ca o mare inovatie, iar fanii (preponderent cei cu reno-uri clio, logan, megane) ca marca lor e nemaipomenita si foarte avansata (cum au facut si cu 1.6 dci, cand altii aveau 1.6 diesel cr din 2004)
    12 4
  • tin minte acu cativa ani se discuta asta la Maserati, si aveam aceeasi dilema ca si acuma, ce se intampla daca-i remapat chipul care controleaza nivelul sunetului, se poate pune orice mp3? ar fi belea, cu cat mai tare turezi motorul cu atat mai tare tipa guta. vor fi adevarate capodopere si piese de arta pe strazile romaniei.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru