Ford introduce un sistem de schimbare automată a benzilor

de Tiberiu Safta
Vineri, 09.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford BlueCruise, principalul sistem de asistență avansat regăsit la modele precum Mustang Mach-E, a primit o actualizare importantă. Noua versiune a sistemului aduce noutăți, cum ar fi schimbarea automată a benzilor și un asistent predictiv de viteză.

Ford Mustang Mach-E, crossover-ul electric al mărcii americane, este echipat cu un sistem de asistență avansat, numit Ford BlueCruise. Constructorul american tocmai a adus o actualizare importantă, care aduce mai multe noutăți.

Ajuns la versiunea 1.2, sistemul Ford BlueCruise beneficiază de trei funcții noi: schimbarea automată a benzilor, asistent predictiv de viteză și un sistem de repoziționare în banda de circulație.

Cu noul sistem de schimbare automată a benzilor, șoferul trebuie doar să folosească maneta de semnalizare. Manevra în sine este efectuată de către mașină, fără să fie nevoie de intervenția celui de la volan. În caz de trafic mai lent, sistemul poate sugera o schimbare a benzii prin sistemul multimedia central.

Asistentul predictiv de viteză reglează automat viteza mașinii înaintea unui viraj, cu ajutorul sistemului de navigație. Evident, sistemul îl va avertiza pe șofer din timp că mașina va încetini înainte de intrarea în viraje.

La final, avem și sistemul de repoziționare în banda de circulație. Acest sistem poate detecta vehicule mai mari care pot veni din spate, cum ar fi camioanele, și poate muta ușor mașina mai aproape de marginile benzii de circulație.

Pe lângă aceste funcții noi, Ford BlueCruise primește și o grafică nouă. Primul model care va primi noua versiune este Mustang Mach-E.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru