Ford Mustang: Cea mai vândută mașină sport, la nivel global, pentru al șaptelea an la rând

de Alexandru Monenciu
Joi, 14.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unei analize realizate de Ford, Mustang a fost cea mai vândută mașină sport, la nivel global, în 2021. Este pentru al șaptelea an consecutiv când modelul american câștigă acest titlu.

În 2015, Ford lansa a șasea generație Mustang, prima care avea să fie comercializată la nivel global. S-a dovedit a fi un pariu câștigător pentru constructorul din Dearborn, având în vedere că vânzările acestui model au continuat să crească.

Într-atât de mult încât în ultimii 7 ani, Ford Mustang a fost cea mai vândută mașină sport la nivel global. Potrivit unei analize realizate de marca americană, Mustang și-a adjudecat titlul și în 2021.

Ford nu oferă cifre concrete, dar susține că 76% dintre exemplare au fost comercializate în Statele Unite ale Americii. Vânzările au crescut cu 54.3% în Noua Zeelandă, cu 37.3% în Brazilia și cu 16.6% în Coreea de Sud.

Anul acesta s-ar putea dovedi cu ceva mai multe provocări, având în vedere că în primele trei luni din 2022 vânzările lui Ford Mustang au scăzut cu 19% în SUA. Chiar și așa, cu 13.986 de unități vândute aici, Mustang a fost desemnat cel mai bine vândut muscle car.

Ford lucrează deja la o nouă generație Mustang, debutul fiind programat pentru 2024.

via Ford

Comentarii (7)

  • Mircea Badea
    nu inteleg de ce, corvetul e mult peste..
    5 10
  • Dan Voiculescu
    Mirceo , ai dreptate, Corvettul are si motorul montat unde trebuie la o masina sport, central.
    6 5
  • NIGGAPLS
    @bade pai corvetteul e mult mai scump. E la nivel de Porsche. MX5, BRZ/GR86, Camaro..asta e concurenta la Mustang
    6 0
  • Da Corvet-ul este peste… pe naiba… am coleg care de când se știe le-a avut alternativ sau in același timp pe ambele si verdictul este clar Corvet este varianta mai ieftină si mai “slaba”. Așa cum nici Lexus nu este comparabil cu Porsche
    4 4
  • Mircea Badea
    mda, e mai scump dar e alta liga. la cel mai cinstit pret de pe piata.
    1 0
  • Dan Voiculescu
    Dutz, te referi la Porsche Cayman, cu motorul montat in zona centrala, nicidecum la Porsche care are motorul sprijinit in placuta de inmatriculare posterioara, nu?
    Motorul montat in fata sau motorul montat in spate inseamna acelasi neajuns constructiv pentru sportivitatea deplina.
    3 0
  • E clar, cine pleaca la cumparat de masina sport si se intoarce acasa cu Mustang, n-a pus niciodata in viata asta piciorul intr-o masina sport, si nu ma luati cu preturile, ca exista masini sport adevarate si in jurul sumei de Mustang. Dar nu ma mira nimic, asta e lumea in care traim, in care conteaza doar poleiala.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru