Ford Mustang, din nou în topul mașinilor sportive preferate în 2016: americanii au vândut 150.000 de exemplare

de Bogdan Mirică
Marti, 25.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford se laudă cu vânzări record pentru Mustang în anul 2016. Un total de 150.000 de mașini au fost vândute, dintre care aproape o treime au ajuns în afara granițelor SUA.

Decizia Ford de a face din Mustang un model global a fost una extrem de inspirată. Cel mai popular muscle-car din Statele Unite a prins foarte bine și pe celelalte piețe, rezultatul comercial din 2016 fiind unul încurajator.

Ovalul Albastru a livrat 150.000 de unități ale actualului Mustang în anul care a trecut, 45.000 de exemplare ajungând dincolo de granițele SUA. În total, de la lansare, 98.000 de Mustang-uri au ajuns la clienți din afara Statelor Unite. Anul acesta, Ford se așteaptă ca 30% din producția lui Mustang să ajungă tot la export.

Rezultatul este cu atât mai bun, cu cât vine după numai doi ani de comercializare a modelului la nivel global. În prezent, Ford Mustang se vinde pe 140 de piețe internaționale și, de anul acesta, va fi disponibil pe alte șase, printre care Brazilia, Coasta de Fildeș și Insulele Palau.

Esential 150.000 de unități Mustang a vândut Ford în 2016.
China și Germania sunt două dintre piețele în care Mustang a fost cea mai bine vândută mașină sportivă în 2015.
Iar trendul continuă în Asia: în 2016, vânzările modelului în această zonă au crescut cu 74%.

Pentru a se asigura că Mustang continuă evoluția excelentă, Ford a dezvăluit și un facelift, așteptat să ajungă pe piață abia în 2018. Acesta aduce schimbări estetice minore, un instrumentar de bord complet digital și o nouă transmisie automată cu 10 rapoarte.

via motor 1

Comentarii (1)

  • scrambl3r
    Nu e de mirare, e o masina superba, o sportiva la pret mult mai accesibil decat competitia si deocamdata o masina pe care nu o vezi la fiecare boschet (la noi in tara cel putin).
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru