Ford Mustang este de 10 ani cea mai vândută mașină sport din lume

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 19.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit datelor furnizate de S&P Global Mobility și analizate de Ford, Mustang este de 10 ani cea mai vândută mașină sport, la nivel global. Așa cum era de așteptat, pe piața din SUA ajung circa 78% dintre exemplare.

Ford Mustang este una dintre cele mai cunoscute mașini americane. Toate îmbunătățirile pe care le-a primit în ultimii ani a propulsat acest model în topul preferințelor clienților din întreaga lume.

Acum, datele furnizate de S&P Global Mobility și analizate de Ford, arată că Mustang a fost, în ultimii 10 ani, cea mai vândută mașină sport, la nivel global.

Așa cum era de așteptat, pe piața din SUA ajung 78% dintre exemplarele produse. Chiar și așa, trebuie spus că și Europa a început să aprecieze din ce în ce mai mult acest model.

Spre exemplu, în 2022, vânzările au crescut cu 17% în Germania, cu 14.4% în Marea Britanie și cu 14.9% în Elveția.

A șaptea generație Ford Mustang a fost prezentată în toamna anului trecut, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Va fi comercializată în 100 de țări din întreaga lume și va oferi până la 507 cai putere.

Așadar, ne așteptăm ca Mustang să își apere titlul pentru mult timp de-acum încolo.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru