Ford: "Nu vom schimba radical design-ul lui Focus odată cu următoarea generaţie"

de Sebastian Toma
Joi, 13.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford se pregăteşte deja de lansarea următoarei generaţii a lui Focus. Reprezentanţii companiei spun că nu plănuiesc să schimbe design-ul modelului într-o direcţie radicală, pentru a-şi păstra clientela.

Esential 2014 este anul în care debutează noua generaţie a lui Ford Focus, a patra la număr.
Ford Focus tocmai a primit un facelift, dar reprezentanţii companiei nu s-au ferit să vorbească deja despre următoarea generaţie. Raj Nair, şeful departamentului global de dezvoltare, spune că Focus 4 nu va primi un aspect schimbat dramatic faţă de actuala generaţie. Motivaţia din spatele acestei decizii este, potrivit lui Rak Nair, silueta lui Focus, inspirată de cea a unui Coupe, pe care designerii companiei americane nu intenţionează să o schimbe în viitorul apropiat. Nu este clar din declaraţia lui Nair dacă acest lucru se va întâmplă sau nu după 2017, când este programată a patra generaţie a lui Focus, dar designerii au timp până atunci să modifice compacta după cerinţele pieţei la momentul respectiv.

REPORTAJ: Am văzut pe viu noul Ford Focus facelift la Frankfurt

"Cu toate că majoritatea clienţilor vorbesc despre motive raţionale de achiziţie, design-ul încă joacă un rol important, chiar şi pentru ei.
Printre trăsăturile de design care ”prind rădăcini” la Ford se numără grila faţă implementată pe noul Focus facelift", explică Raj Nair.

Reprezentanţii Ford consideră că o parte din succesul lui Focus este dat tocmai de aspectul modelului, de unde şi teama de a schimba dramatic acest element. Focus 3 a venit cu un design global, în baza strategiei One Ford, care vizează comercializarea aceleiaşi versiuni a unui model pe toate pieţele pe care activează marca, cu minim de modificări, în funcţie de pieţele respective. Pe partea estetică, Ford Focus vine cu acelaşi aspect pentru toate versiunile de caroserie oferite, în timp ce echipările diferă de la o piaţă la alta, în special când vorbim despre continente diferite.

Ford Focus facelift - imagini şi detalii cu cel mai tehnologizat model compact

Urmareste Automarket
Până la a treia generaţie a lui Focus, cei de la Ford obişnuiau să abordeze un design complet nou pentru următoarea generaţie a unui model din gama sa, după cum a făcut în trecut cu modele precum Fiesta, Focus şi Mondeo.
Următoarea generaţie a lui Focus va urma trendul evoluţionar al lui Volkswagen Golf, care se concentrează pe modificări estetice minore, completate de îmbunătăţiri la nivel de platformă şi tehnologie. 

Ford Focus ST va avea şi o versiune diesel de 182 de cai

Via Autocar

Comentarii (4)

  • Normal cand descoperi reteta trebuie sa mergi pe trendul impus de golf. Focus se pare ca este imediat dupa Golf, ar mi fi civic restul mai au de invatat.
    5 3
  • e bine totusi sa ai o reteta, important e sa o gasesti. Uita-te la Peugeot cu 306-308 (bine ca s-au orit din numaratoare). De cand a aparut isi cauta identitatea si nici azi nu si-a gasit-o, cu toate ca masinile au fost si sunt destul de frumoase.
    4 0
  • andrei
    nush ce vor sa faca cu exteriorul, dar ar fi ideal daca ar scapa de marea de butoane din interior si de cd-player-ul sony din '94.
    3 6
  • Plafon panorama ar fi binevenit
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru