Ford opreşte temporar mai multe fabrici nord-americane din cauza crizei de cipuri

de Paul Cosma
Joi, 01.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunţat că va opri activităţile la mai multe fabrici nord-americane, timp de câteva săptămâni, în iulie şi august, din cauza deficitului de semiconductori.

Criza globală de cipuri va provoca pierderi de 2.5 miliarde de dolari pentru Ford în acest an şi va duce la reducerea la jumătate a producţiei de vehicule în trimestrul al doilea, a transmis recent constructorul american.

"În timp ce continuăm să producem vehicule noi, prioritizăm finalizarea vehiculelor clienţilor noştri care au fost asamblate fără anumite piese din cauza penuriei de semiconductori din întreaga industrie," a anunţat Ford într-un comunicat.

Producătorul american a transmis că fabrica sa de asamblare din Chicago, care produce SUV-uri Explorer, va fi închisă din săptămâna care debutează cu 5 iulie până în săptămâna din 26 iulie. Fabrica va funcţiona în două schimburi în săptămâna care începe din 2 august.

Compania a declarat că va închide şi linia de producţie a unuia dintre cele mai bine vândute vehicule, camioneta F-150, la fabrica de asamblare din Kansas City, pentru câteva săptămâni, de luna viitoare.

Fabrica de asamblare din Michigan, care a început recent să livreze SUV-urile Bronco, va opri activităţile timp de două săptămâni, în iulie, din cauza lipsei anumitor piese auto, a spus compania, adăugând că acest lucru nu are legătură cu lipsa cipurilor.

Via news.ro

Comentarii (1)

  • Henry Kissinger
    Va mai da tata pe langa penuria de semiconductori si doua-trei crize alimentare,medicale si climatice,toate artificiale,bineinteles!Din toamna inapoi in case!
    11 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru