Ford oprește temporar producția la cinci fabrici din SUA și Mexic: americanii vor să scape de stocurile de mașini nevândute

de Petre Barac, Foto: Ford
Miercuri, 20.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va opri temporar producția în cinci fabrici ale sale, pentru un total de două luni și jumătate, în Statele Unite și Mexic.

Stocurile de mașini nevândute dau mari bătăi de cap celor de la Ford, care se văd nevoiți să ia măsuri pentru rezolvarea problemei.

Americanii au anunțat că vor închide producția în cinci uzine din SUA și Mexic ce se ocupă de modele precum Ford Fusion, Lincoln MKZ, Ford Focus, Lincoln Continental, Ford Mustang, Ford Fiesta și Ford Transit.

Întreruperea este doar temporară, fără să fie anunțată perioada de inactivitate pentru cei peste 15.000 de angajați afectați de hotărârea companiei. Știm doar că, în total, cele cinci fabrici vor fi închise pentru două luni și jumătate.

La începutul lunii septembrie, Ford avea pe stoc suficiente Ford Mustang pentru vânzare timp de 111 zile, respectiv 87 zile pentru Fusion și 103 zile pentru Ford Transit. În cazul Lincoln Continental, dealerii aveau disponibile suficiente mașini la vânzare pentru 162 de zile.

În general, producătorii auto vor ca modelele lor să nu rămână în stoc mai mult de 65-70 de zile.

Ford și General Motors se confruntă de mai mulți ani cu problema stocurilor mari de mașini nevândute, întrucât cumpărătorii americani au trecut la achiziția de pick-up-uri și SUV-uri.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • gerula
    uite-i si pe astia, prefera sa dea afara 15.000 oameni 2 luni decit sa scada pretul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru