Ford oprește vânzările lui Mustang Mach-E în SUA din cauza unor probleme cu bateria: 49.000 de exemplare afectate

de Tiberiu Safta
Miercuri, 15.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a fost nevoit să oprească vânzările SUV-ului electric Mustang Mach-E în Statele Unite, din cauza unor probleme tehnice apărute la acumulatori. Problema este cauzată de contactoare care se supraîncălzesc la încărcare sau atunci când pedala de accelerație este la podea, ceea ce duce la o pierdere de putere. Aproximativ 49.000 de exemplare sunt afectate.

Vânzările lui Ford Mustang Mach-E, crossover-ul electric al constructorului american, au fost oprite în Statele Unite din cauza unor probleme apărute la bateria modelului. Potrivit Ford, problema este cauzată de către mai multe contactoare principale ale acumulatorului, care se supraîncălzesc atunci când mașinile sunt încărcate la o stație de încărcare rapidă, cu priză DC sau atunci când pedala de accelerație este la podea.

Problema afectează toate exemplarele Mustang Mach-E construite între 27 mai 2020 și 24 mai 2022. În total, sunt afectate 48.924 de bucăți, toate vândute în Statele Unite. Deocamdată, nu au fost raportate probleme la exemplarele vândute în Europa. Această problemă poate duce la deteriorarea suprafețelor de contact electrice, de unde rezultă o pierdere de putere a motorului.

Din fericire, problema va putea fi rezolvată cu ajutorul unei actualizări software over-the-air a modulului de control al energiei bateriei, respectiv a modulului secundar de diagnosticare al mașinii.

Actualizarea va fi disponibilă în luna iulie pentru exemplarele afectate.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Problema nu este la baterie - ci la contactorii de alimentare ai acesteia - titlul articolului nu este cel mai fericit....
    Avand in vedere faptul ca se va rezolva problema prin actualizari de software Over-The-Air (OTA) lucrurile par clare.

    BATERIA in sine daca ar avea un defect ar costa destul de mult sa o repari/inlocuiesti iar o defectiue la ea nu cred ca s-ar rezolva asa simplu prin UPDATE....

    Vezi mai jos o explicatie detaliata:
    "La vehiculele afectate, încărcarea rapidă cu curent continuu („DC”) și evenimentele repetate ale pedalei larg deschise pot cauza supraîncălzirea contactorilor principali ai bateriei de înaltă tensiune.
    Supraîncălzirea poate duce la arc și deformarea suprafețelor de contact electric, ceea ce poate duce la un contactor care rămâne deschis sau un contactor care se sudează închis. Un contactor supraîncălzit care se deschide în timpul conducerii poate duce la o pierdere a puterii motrice, ceea ce poate crește riscul de accident.

    Vă rugăm să rețineți că nu este o vânzare oprită. Dealerul poate vinde în continuare. Pur și simplu nu pot livra vehiculul."

    Sursa:
    https://insideevs.com/news/592075/ford-mustang-mache-safety-recall-stop-sale/
    8 1
  • Toate au probleme indiferent ca sunt electrice sau nu, deci nici un stres… prea mare diversitate chiar dacă vorbim de aceleași funcții sunt prea multe abordări diferite lucru care duce inevitabil la costuri ridicate pentru toți.
    Oricum mulțumim de explicație, era clar ca nu sare masina in aer altfel le-ar lua cu platforma pe cele din uz nu sa oprească livrările ;)
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru