Ford pregătește cel mai puternic Muscle Car de pe piață: Mustang Shelby GT500 va avea 740 CP

de Mircea Meşter
Marti, 23.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu un motor V8 twin-turbo sub capotă, noul Shelby 500GT va reuși să-și depășească clar rivalii direcți, Camaro ZL1 și Challenger SRT Hellcat. Are Ford în mânecă asul perfect?

Pe lângă faptul că este prima generație a lui Mustang pe care Ford o oferă oficial în showroom-urile sale din Europa, marca americană oprind astfel jocul de-a importul pe sub mână realizat vrând-nevrând de europenii care își doreau un muscle car autentic, actualul model va mai bifa o premieră absolută: va fi primul Mustang din istorie care va ajunge la 740 de cai putere.

În condițiile în care cea mai puternică variantă a lui Mustang disponibilă până acum pe piață, GT350R, are 526 de cai putere, o creștere cu peste 200 de cai a următoarei versiuni în ierarhie poate părea la prima vedere una exagerată. Și totuși, "vinovată" va fi viitoarea versiune Shelby GT500, care va beneficia de o alternativă twin-turbo a motorului V8 care va dezvolta în această versiune 740 de cai putere.

Este al doilea cel mai puternic Muscle Car din istorie după versiunea Shelby 1000 a generației anterioare Mustang. Aceasta dezvolta 920 de cai putere.

Informațiile nu sunt oficiale și vin din partea unor publicații americane în urma unui set de fotografii-spion în care noua versiune Mustang este surprinsă sub camuflaj în timpul testelor.

În condițiile în care cifrele oficiale ar fi acestea, Mustang GT500 ar deveni cel mai puternic Muscle Car disponibil în SUA, depășindu-și rivalii direcți Chevrolet Camaro ZL1 (650 CP) și Dodge Challenger SRT Hellcat (707 CP). 

via HPKings

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru