Ford prezintă noul campervan Transit Custom Nugget: panou solar și motor hibrid plug-in

de Tiberiu Safta
Joi, 24.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a dezvăluit oficial noua generație Transit Custom Nugget, versiunea campervan a modelului de transport pasageri și marfă. Noul model primește, printre altele, un panou solar montat în plafonul retractabil, precum și o motorizare hibridă cu încărcare la priză.

După ce am văzut două clipuri sugestive cu un nou campervan pentru piața din Europa, Ovalul Albastru tocmai a dezvăluit oficial noua generație Transit Custom Nugget, versiunea dedicată ieșirilor în aer liber a monovolumului. Noul model a fost creat în colaborare cu specialiștii de la Westfalia, care se ocupă cu transformarea monovolumelor obișnuite în modele create special pentru aventuri.

ÎN PREMIERĂ, MOTORIZARE PHEV

Pentru început, noul Ford Transit Custom Nugget este disponibil cu două motorizări diferite. Prima constă într-o unitate diesel EcoBlue care dezvoltă 170 de cai putere și care este cuplată la o cutie automată cu 8 trepte. Comenzile pentru noul model cu această motorizare au fost deja deschise, însă livrările vor începe abia în primăvara lui 2024.

Cel de-al doilea motor disponibil pentru noul campervan este o unitate hibridă cu încărcare la priză, o premieră pentru versiunea Nugget. Propulsorul electrificat constă într-un motor termic pe benzină de 2.5 litri în ciclul Atkinson, cuplat la un motor electric. Acesta din urmă este alimentat de o baterie cu o capacitate netă de 11.8 kWh.

De aici rezultă un propulsor care dezvoltă 232 de cai putere în total.

Noul Transit Custom Nugget beneficiază și de o suspensie spate independentă nouă. Opțional, vor fi disponibile și versiuni cu tracțiune integrală. Campervan-ul mai vine dotat și cu o serie de sisteme de asistență avansate, cum ar fi: cruise control inteligent și adaptiv cu funcție de centrare în bandă, un asistent pentru frânarea în marșarier și o cameră cu vedere de 360 de grade pentru manevre în spații strânse.

PLAFON SOLAR ȘI SISTEM MULTIMEDIA SYNC 4

Noua generație a campervan-ului primește un plafon retractabil pe care este montat și un panou solar. Acesta poate fi utilizat ca sursă de alimentare pentru frigider, lumini, sistemul multimedia și chiar pentru dușul integrat. Scaunele din față pot fi rotite, în timp ce bancheta din spate poate fi dotată cu un sistem de încălzire. Pasagerii din spate mai primesc și difuzoare audio proprii, precum și porturi USB-C.

Înapoi în față, Transit Custom Nugget vine echipat cu un ecran central de 13 inch pentru sistemul multimedia SYNC 4. Acesta primește și comandă vocală, precum și compatibilitate cu Apple CarPlay și Android Auto în standard.

FRIGIDER ÎN SERTAR ȘI INCLINOMETRU 

Bineînțeles, fiind un campervan, noul model dispune și de o mini-sufragerie mobilă.

În partea din spate este integrată o bucătărie mică, în forma literei L, iar aici mai avem și un frigider integrat sub forma unui sertar. Tot în zona de relaxare mai avem și o tabletă de 7 inch pentru reglarea luminilor ambientale și pentru schimbarea culorilor lor, alături de un inclinometru pentru nivelarea mașinii pe teren înclinat.

Aici mai avem și un modem 5G pentru conexiune la internet, alături de încărcătoare wireless și o aplicație care îți transformă telefonul mobil în telecomandă pentru diferite funcții din interior cu ajutorul unei conexiuni Bluetooth. La final, modelul este echipat și cu un duș cu apă rece și caldă.

Deocamdată, Ford nu a anunțat prețurile noului model, însă comenzile pentru acesta au fost deja deschise. Așa cum spuneam, livrările vor începe abia în primăvara lui 2024.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru