Ford prezintă noul Mustang GT4. Debutul competițional, în 2024

de Tiberiu Safta
Joi, 29.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a dezvăluit oficial noul Mustang GT4, un model de concurs destinat competițiilor aflate sub egida regulamentului internațional GT4. Noua mașină de concurs primește un motor V8, iar debutul competițional va avea loc în 2024.

După ce am asistat la prezentarea noului Ford Mustang GT3, care va concura la Le Mans în sezonul viitor, constructorul american profită de ocazie și ne dezvăluie o versiune de competiție ceva mai blândă a noului pony car. Mai exact, Ovalul Albastru prezintă noul Ford Mustang GT4, o mașină construită sub egida regulamentului internațional GT4.

Față de Mustang GT3, noul GT4 are o caroserie mai simplă, cu mai puține elemente aerodinamice specifice unei mașini de competiție. Totuși, așa cum se poate vedea, noul model beneficiază de astfel de elemente, precum un spoiler frontal reglabil, elemente aerodinamice sub prizele de aer, praguri laterale noi și un eleron reglabil. Bineînțeles, toate aceste elemente sunt confecționate din fibră de carbon.

Noul model de competiție se bazează pe versiunea de serie Mustang Dark Horse, cea mai puternică versiune a modelului de performanță american. Astfel, Mustang GT4 primește un motor V8 de 5.0 litri, dezvoltat de divizia de performanță Ford Performance.

Constructorul nu a dezvăluit puterea propulsorului.

În plus, noua mașină de concurs primește și o suspensie reglabilă din partea celor de la Multimatic, alături de o cutie de viteze acționată prin padele montate în spatele volanului.

Noul Ford Mustang GT4 va debuta în competițiile internaționale începând din 2024.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru