Ford revine la Le Mans cu noul Mustang GT3. Debutul competițional, în 2024

de Tiberiu Safta
Luni, 12.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford și-a anunțat oficial revenirea în cursa de 24 de ore de la Le Mans cu noul său model de concurs, Mustang GT3. Noua mașină este construită sub egida regulamentului GT3, care va deveni categorie nouă începând din 2024.

După ce am asistat la o revenire triumfală a celor de la Ferrari la Le Mans, eternii rivali de la Ford își anunță la rândul lor întoarcerea în competițiile de anduranță. Ovalul albastru va concura în Campionatul Mondial de Anduranță și în Campionatul IMSA începând cu sezonul 2024, după o pauză de 5 ani.

Cu această ocazie, Ford tocmai a dezvăluit noua sa mașină de concurs, Mustang GT3. Aceasta este bazată pe noua generație Mustang și, așa cum sugerează chiar numele, modelul este dezvoltat sub egida regulamentului GT3. De altfel, începând din 2024, noua categorie GT3 va înlocui actuala clasă GTE AM în WEC.

Modelul de concurs primește un pachet aerodinamic foarte agresiv, cu cele mai multe elemente confecționate din fibră de carbon. Noul Mustang GT3 primește și un motor V8 de 5.4 litri, precum și o suspensie dezvoltată de către Ford Performance.

Că tot am menționat dezvoltarea, în acest proiect sunt implicați și cei de la Multimatic și M-Sport.

Cel din urmă nume este cunoscut pentru implicarea în perioada în care Ford GT rula în cursele de anduranță, în timp ce M-Sport este chiar echipa din WRC care dezvoltă mașini precum Puma Rally1.

Noul Ford Mustang GT3 va debuta în 2024, în cadrul cursei de 24 de ore de la Daytona din Statele Unite. Mașina va concura, evident și la ediția de anul viitor a cursei de 24 de ore de la Le Mans.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru