Ford promite maşini autonome accesibile pentru toată lumea, nu doar pentru bogaţi

de Daniel Popescu
Joi, 07.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford susţine că va dezvolta maşini autonome accesibile, nu doar modele din segmentul de lux, însă afirmă că primele unităţi vor fi dedicate serviciile de taximetrie şi ride-sharing.

Ford este unul dintre puţinii constructori auto care nu au anunţat încă un termen precis pentru lansarea primelor sale modele autonome, chiar dacă pregăteşte teste ample în Statele Unite cu 30 de astfel de maşini.

Oficialii Ford susţin că au adoptat această politică cu scopul de a putea dezvolta maşini autonome fără presiunea timpului, dar şi pentru că vor să lanseze modele la preţuri accesibile.

"Nu am stabilit un termen limită pentru când vom introduce maşini autonome, dar am spus că vrem să ne asigurăm că vor merge, că sunt sigure şi accesibile pentru toată lumea, nu numai pentru cei care îşi permit maşini de lux", explică Mark Fields, CEO-ul Ford.

Urmareste Automarket
În plus, Ford a confirmat aşteptărilor experţilor cu privire la faptul că primele maşini autonomke vor fi dedicate serviciilor de transport public, cum ar fi taxi-urile sau companiile de ride-sharing precum Uber.

"Cred că pentru început vom vedea maşini autonome în zone cu hărţi 3D şi probabil se vor lansa cu un serviciu de transport în minte.

Ne gândim la servicii de transport de pasageri", mai spune el.

De altfel, General Motors a anunţat în această săptămână că va dezvolta o flotă de maşini autonome pentru serviciul de ride-sharing Lyft, principalul rival al Uber în Statele Unite. În plus, constructorul american a cumpărat aproape 10% din acţiuni pentru o jumătate de miliard de dolari.

Via MIT

Comentarii (2)

  • inexorabil
    Cumva acest site se numește Autonomarket și n-am aflat eu ȋncă?
    1 2
  • Probabil s-au referit pt. toata lumea normala si civilizata din STATE si UE. Romania nu cred ca face parte din ea...98% din romani sunt sigur ca nu si-ar permite unul nou.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru