Ford Puma ar putea primi o versiune ST: "Este o opțiune bună pentru extinderea gamei ST"

de Daniel Popescu
Vineri, 26.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford analizează oportunitatea de a dezvolta o versiune ST pentru noul SUV Puma care va fi produs la Craiova. În cazul în care lansarea va fi aprobată, noul model va prelua motorul de 1.5 litri și 200 CP de pe Fiesta ST.

Ford este determinat să extindă semnificativ gama de SUV-uri pentru a crește vânzările, ca urmare a interesului puternic manifestat de clienții europeni pentru acest tip de caroserie.

Gama va fi completată de la sfârșitul acestui an de Ford Puma, iar constructorul american a dezvăluit că analizează oportunitatea de a dezvolta și o versiune ST pentru noul SUV. Totuși, o decizie finală nu a fost luată încă.

"Puma ar fi o opțiune bună pentru noi. Analizăm posibilitatea de a dezvolta modele ST cu obiectivul de a ne asigura că un astfel de model este credibil pentru gama ST", a explicat Hau Thai-Tang, directorul de dezvoltare globală al Ford, referindu-se la posibilitatea de a extinde gama ST.

Un prototip al unei posibile versiuni ST pentru Ford Puma a fost deja observat sub camuflaj într-o serie de teste desfășurate pe circuitul de la Nurburgring.

De altfel, publicația britanică Autocar susține că Ford este foarte aproape de a aproba proiectul și că, într-o astfel de situație, modelul ar urma să împrumute motorul turbo cu trei cilindri de 1.5 litri și 200 de cai putere disponibil în prezent și pe Fiesta ST.

În plus, sursa citată afirmă că Puma ST ar urma să aibă un design foarte apropiat de cel al versiunii ST Line, care a fost deja confirmată cu ocazia prezentării oficiale a noului model la sfârșitul lunii iunie. În schimb, inginerii Ford vor introduce o serie de îmbunătățiri tehnice.

În prezent, pe piața europeană, singurele modele care au primit versiuni ST sunt Fiesta și Focus, însă pe plan internațional Ford produce versiuni ST și pentru SUV-urile Edge și Explorer.

Producția lui Ford Puma la uzina de la Craiova va începe în toamna acestui an, în timp ce vânzările vor demara până la sfârșitul anului. Prețurile de comercializare vor fi dezvăluite mai aproape de lansarea comercială.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru