Ford: “Putem deveni un brand exclusiv electric în Europa mai devreme de 2030”

de Paul Cosma
Luni, 17.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Ford sunt optimiști că pot să accelereze planurile privind electrificarea gamei de modele în Europa și se gândesc la stabilirea unui obiectiv mai îndrăzneț.

La începutul anului, Ford a anunțat o transformare radicală privind operațiunile din Europa. În februarie, americanii spuneau că, începând din 2030, vor vinde doar mașini electrice pe Bătrânul Continent. 

Într-o etapă intermediară, începând din 2026, vânzările Ford ar urma să fie reprezentate doar de electrice sau hibrizi plug-in.  

“Este posibil să ne mișcăm chiar mai rapid decât atât (n.a. 2030). De fiecare dată când ne uităm peste cifre, ne revizuim prognozele de viitor,” a spus acum președintele Ford Europe, Stuart Rowley. 

Ford a anunțat o investiție de un miliard de dolari în cadrul fabricii sale de la Koln, cea mai importantă uzină pe care compania o deține în Europa. 

Primul autoturism Ford de volum, complet electric, construit în Germania și destinat clienților europeni va ieși de pe liniile de producție ale fabricii din Koln începând cu 2023.

În aprilie, Ford a anunțat că va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial ușor în 2023, la uzina sa de la Craiova, inclusiv o versiune complet electrică a acestuia, ce va debuta în 2024.

Specialiștii estimează că vânzările de mașini electrice la nivel european vor depăși borna de un milion de exemplare în acest an. 

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (9)

  • Ace-juvete
    Rusine Ford
    7 4
  • Edikkk
    Ha ha ha, cine ştie ce traducere este folosită sau ce zice Ford

    Nu e prima dată când denumeşte hibride nişte amărâte de micro hibride !!!
    De parcă au făcut cine ştie ce mare invenţie !!

    Aşa că "electrice" "electrificate" din partea unor neserioşi, ca să nu zic mincinoşi, este egal cu zero.
    5 10
  • Serifff
    Sunt dezamagit, in loc sa o puna de o greva, constructorii dau din casa si se lauda, practic, ca pot satisface cerintele ecomarxistilor de la bruxel. Lasa ca raman eu cu Loganul Diesel si in 20 de ani il vand pe o vila, asa de cautat o sa fie.

    @inexorabil, hai sa ne taiem venele din gat, lumea asta nu merita niste intelectuali ca noi.
    8 5
  • @Seriff pe bune
    Vezi,Seriff,asa e Fanel de la 21:01,un aproape barbat!Daca l-ai suparat cu ceva isi arata instant orgoliul de cornuta si glumele rasuflate.
    5 4
  • @22:51
    @Tatraurs sau mai corect TatraBOU (aproape ramas barbat), cum esti strigat cand ti se dau laturile dimineata?
    1 8
  • @22:59
    Vezi ca te-ncurci! Hai totusi sa-ti zic cum sunt strigat dimineta,cu "bă",- "Bă,trezeste-te mai repede pana nu ne prinde fi-miu Fanel impreuna in pat!"
    3 4
  • Lucică∆∆∆
    Ba,baetz,da' incordati mai sunteti! Baieti maturi,injurii gratuite...
    3 0
  • Seriff
    Imi place Fanel ca se te semnezi in locul meu, parca ai 2 ani, dar cel mai mult sti ce imi place la tine, Edikk si ACE-Craiova? Ca toti pupati in dos masinile cu baterii dar nici nu unul nu aveti asa ceva. Macar eu vorbesc despre ce am, nu despre povesti.
    5 0
  • Seriff
    Imi place Fanel ca se te semnezi in locul meu, parca ai 2 ani, dar cel mai mult sti ce imi place la tine, Edikk si ACE-Craiova? Ca toti pupati in dos masinile cu baterii dar nici nu unul nu aveti asa ceva. Macar eu vorbesc despre ce am, nu despre povesti.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru