Ford reduce producţia din Germania din cauza crizei de semiconductori

de Paul Cosma
Marti, 04.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunţat că va reduce producţia la fabricile sale din Koln şi Saarlouis (Germania) în următoarele săptămâni, din cauza problemelor în aprovizionarea cu semiconductori care afectează producţia mondială de autovehicule.

"Situaţia pe piaţa globală a semiconductorilor rămâne tensionată şi, conform tuturor estimărilor, tendinţa va continua în următoarele luni, ceea ce va afecta lanţul de aprovizionare,” a declarat un purtător de cuvânt al Ford

Ford vrea să recupereze rapid efectele opririi producţiei şi a anunţat că vor avea prioritate vehiculele comandate deja de clienţi.

Aproximativ o treime din cei 15.000 de angajaţi ai Ford din Koln vor avea program redus de muncă în perioadele 3 mai - 18 iunie şi 30 iunie - 9 iulie. După vacanţa de vară, producţia va fi reluată în 16 august.

Directorul financiar al Ford, John Lawler, estimează că lipsa de cipuri va reduce producţia realizată în acest an cu 1.1 milioane de vehicule, o revizuire semnificativă faţă de estimările anterioare, care vorbeau de o diminuare a producţiei cu 200.000 până la 400.000 de vehicule.

Via Agerpres

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru