Ford renunță la monovolumele C-Max și Grand C-Max: producția celor două modele va înceta în iunie 2019

de Daniel Popescu
Duminica, 31.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că va înceta producția monovolumelor C-Max și Grand C-Max la sfârșitul lunii iunie și va renunța la unul dintre cele trei schimburi ale uzinei germane din Saarlouis.

La sfârșitul anului trecut, Ford a dezvăluit că intenționează să renunțe la producția monovolumelor C-Max și Grand C-Max și că a inițiat discuții cu sindicatele în această privință.

Constructorul american a anunțat acum că a ajuns la un acord final cu sindicatele prin care va înceta producția lui C-Max și Grand C-Max până la sfârșitul lunii iunie.

Ca parte a acestei decizii, americanii vor renunța la schimbul de noapte de la uzină, astfel că fabrica va lucra în continuare cu numai două schimburi. Ford nu a anunțat câte persoane își vor pierde locul de muncă în urma acestei decizii, însă anterior a menționat că va concedia 5.000 de angajați de la uzinele din Saarlouis și Koln.

Pentru a compensa parțial pierderea producției lui C-Max și Grand C-Max, Ford va extinde producția lui Focus de la Saarlouis, în special pentru versiunile de top Active și ST, dar și pentru varianta break. Acestea au prețuri de comercializare mai mari decât versiunea standard, ceea ce va permite uzinei să obțină venituri mai bune care să justifice păstrarea acesteia.

Ford a decis să renunțe la C-Max și Grand C-Max ca urmare a scăderii popularității monovolumelor pe piața europeană.

Anul trecut, vânzările combinate ale celor două modele au scăzut cu 21% la numai 53.000 de unități. Spre comparație, Focus a generat vânzări de peste 194.000 de unități.

Via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru