Ford România se retrage din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile: decizia intră în vigoare de la 1 aprilie

de Daniel Popescu, Foto: Ford
Vineri, 27.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford România a anunțat că se retrage din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) începând din 1 aprilie. Dacia a luat o decizie similară în urmă cu trei ani.

Ford România a anunțat vineri că a luat decizia de a părăsi Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) începând din 1 aprilie.

Reprezentanții constructorului american susțin că au luat această decizie ca urmare a faptului că cele două părți nu au ajuns la un acord cu privire la modul de soluționare a unor probleme cu care se confruntă industria auto din România.

"Rațiunea esențială pentru care am decis părăsirea organizației APIA ține de nevoia unei abordări unitare și fundamentate a problematicilor cu care industria auto se confruntă, astfel că anumite aspecte semnalate de către noi de-a lungul anilor nu au fost gestionate cu nivelul de prioritate impus în mod obiectiv de importanța fiecărui subiect în parte", a precizat Cristian Prichea, directorul general al Ford România.

Pe de altă parte, Ford România susține că va continua dialogul cu oficialii APIA prin intermediul altor asociații.

"Cu toate acestea, ne dorim să rămânem în dialog și salutăm pe această cale deschiderea pe care APIA a manifestat-o pentru a institui un dialog constructiv cu celelalte asociații de profil", a adăugat Prichea.

Ford rămâne însă membru în Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Dacia, celălalt producător de mașini din România, a părăsit de asemenea APIA în anul 2017, fără să ofere detalii despre motivele acestei decizii.

La fel ca Ford, Dacia este de asemenea membră în cadrul ACAROM.

Via Ford România

Comentarii (2)

  • Organizatiile de genul in state bananiere functioneaza dupa cum urmeaza:
    - constructorul/ importatorul plateste o cotizatie
    - se mai arunca si cu sponsorizari pt. evenimente regulate
    - in cadrul acestor evenimente ar trebui discutate probleme, idei pt. viitor, samd. Dar e mai degraba doar circ. Toata lumea papa si bea bine iar la sfarsitul anului fiscal organizatia nu a adus nimic pozitiv constructorului/ importatorului. Doar niste bani aruncati pe geam
    14 2
  • da, e ceva putred la APIA

    https://www.mediafax.ro/economic/automobile-dacia-si-renault-commercial-roumanie-se-retrag-din-apia-16148566
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru