Ford si Citroen: "Ramanem in WRC pana cel putin in 2011"

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 30.07.2009
Ford si Citroen, cei mai importanti constructori prezenti in Campionatul Mondial de Raliuri, au confirmat prelungirea contractelor cu FIA pentru inca doua sezoane.

Dupa ce BMW si-a anuntat ieri retragerea din Formula 1 incepand cu sezonul 2010, lumea motorsportului a intrat intr-un doliu nedeclarat. Si totusi, ultimele evenimente din lumea sporturilor cu motor au reusit sa le descreteasca fruntile fanilor. Dupa ce Michael Schumacher si-a anuntat revenirea en fanfare in Formula 1, urmand sa-i ia lucul lui Massa pe perioada in care pilotul Ferrari va fi indisponibil, Ford si Citroen au anuntat aseara ca vor fi prezenti in Campionatul Mondial de Raliuri pentru inca cel putin doua sezoane.

Ford si Citroen sunt cele mai in forma echipe din WRC in acest moment, acestea avand in componenta piloti de renume mondial. Exista insa diferente sensibile inte comunicatele celor doi constructori. Daca Ford a anuntat deja liniile de piloti pentru urmatorii doi ani, acestea ramanand neschimbate (Hirvonen/Lehtinen si Latvala/Anttila), Citroen a confirmat doar faptul ca se afla in discutii cu actualii sai piloti, Sebastien Loeb si Dani Sordo. Desi Citroen sustine ca Loeb este deschis continuarii contractului, presa internationala pune amanarea unui anunt oficial pe baza faptului ca francezul si-ar dori sa isi continue cariera printr-un salt in Formula 1.

Pe de alta parte, Ford a anuntat ca anul urmator va utiliza aceeasi masina din acest sezon (Focus RS WRC), urmand ca in 2011 sa treaca pe Fiesta S2000.

via | Ford | Citroen

Comentarii (4)

  • NeoGalaxy
    :P
    Ford are vreo 20 de piloti iar pentru Citron... conduc robotii? Cateva greseli in textul de mai sus :)
    3 1
  • mircea
    @NeoGalaxy
    Si care ar fi greselile respective?

    In WRC, linia de piloti e formata dintr-un pilot si un copilot pentru fiecare masina. CUm fiecare constructor are doua masini de uzina, exista patru baieti pentru fiecare echipa. Citroen a confirmat ca se afla in discutii cu pilotii si nu a afirmat nimic despre copiloti.

    Altceva?
    0 3
  • Ala rau
    uite greseala
    Daca Ford a anuntat deja liniile de piloti ... Ford a confirmat doar faptul ca se afla in discutii cu actualii piloti, Sebastien Loeb si Dani Sordo


    Sordo si Loeb nu sunt la Citroen?
    0 0
  • mircea
    @Ala rau
    S'traiti :)

    Mea culpa.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru