Ford și indienii de la Mahindra vor să reînvie alianța: colaborare pentru dezvoltarea de mașini electrice și autonome

de Petre Barac, Foto: Ford
Luni, 18.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford și Mahindra au anunțat că vor să încheie o alianță strategică prin care să dezvolte mașini electrice și autonome.

Americanii de la Ford și indienii de la Mahindra își doresc să lucreze din nou împreună. Cele două companii au anunțat printr-o declarație comună că alianța lor va explora oportunități precum dezvoltarea de mașini electrice și autonome, printre alte lucruri.

Ar fi pentru a doua oară când Ford și Mahindra ar colabora. În 1990, Ford a intrat pe piața indiană printr-un joint venture cu Mahindra pentru ca, ulterior, să vândă mașini pe cont propriu.

Alianța vine în contextul în care producători precum Fiat Chrysler, Volkswagen sau General Motors întâmpină dificultăți în India, unde piața este dominată de Suzuki și Hyundai. GM a anunțat în mai că va înceta să vândă mașini în India la sfârșitul lui 2017, după 20 de ani de prezență pe piața de acolo.

Colaborarea dintre Ford și Mahindra ar presupune acces reciproc pe piețele unde activează fiecare din cei doi producători.

“Echipe din cadrul ambelor companii vor colabora pe o perioadă de până la trei ani.

Orice altă cooperare strategică viitoare va fi decisă după sfârșitul acelei perioade”, au anunțat cele două companii.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • Edikkk
    a se citi asa:

    americanii (Ford) au nevoie de forta de munca foarte ieftina a indienilor (Mahindra) pentru partea de dezvoltare a masinilor si echipamentelor care lor Ford le lipseste astazi
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru