Ford va concedia 12.000 de angajați în Europa, dar România nu este afectată: uzina de la Craiova face angajări pentru noul Puma

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 28.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că va concedia 12.000 de angajați în Europa, ca urmare a renunțării la șase facilități de producție. Uzina de la Craiova nu va fi afectată, întrucât Ford caută în continuare angajați pentru producția lui Puma.

Ford a anunțat în această săptămână o nouă schimbare a planurilor pentru piața europeană, cu scopul principal de a reducere pierderile financiare din ultimii ani.

Astfel, Ford a confirmat intenția de a închide uzina de motoare din Țara Galilor, fabrica de transmisii din Franța, cele trei uzine deținute în Rusia și de a vinde fabrica de transmisii din Slovacia celor de la Magna.

Astfel numărul facilităților de producție Ford din Europa se va reduce de la 24 la 18 până la sfârșitul anului 2020, în timp ce programul de lucru de la uzinele din Saarlouis (Germania) și Valencia (Spania, foto) va fi redus.

În urma acestor schimbări, Ford va concedia aproximativ 12.000 de angajați din Europa până la sfârșitul anului 2020, echivaletul a circa 20% din forța de muncă pe care o are pe Bătrânul Continent.

Cu toate acestea, uzina pe care Ford o deține la Craiova nu va fi afectată în niciun fel de valul de restructurări. De altfel, Ford a anunțat că are nevoie de încă 1.700 de angajați pentru startul producției noului SUV Puma, iar până în prezent a recrutat circa 600 de persoane.

Tot cu această ocazie, Ford a anunțat că va lansa trei modele complet noi în următorii cinci ani, printre care se numără și un SUV electric cu design inspirat de la Mustang.

Via Ford

Comentarii (2)

  • Sa vezi acu' ce o sa se mai inghesuie toti brizii/frizii/franzii&co in Banie ptr o pita cu praz... (rogojina e din partea casei).

    Apropos: cat mai erau salariile? Ca poate cine stie...
    11 1
  • Salariile ? Preț de pornire 1700 lei, cu câteva opțiuni pot ajunge la 2000. Va fi coadă.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru