Ford va folosi sistemul de operare Android Automotive pe toate modelele noi, din 2023: parteneriat cu Google

de Paul Cosma
Marti, 02.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toate mașinile noi de la Ford, produse începând cu 2023, vor dispune de sistemul de operare Android Automotive, după ce constructorul a semnat un parteneriat cu cei de la Google.

Ford și Google au semnat un acord pe 6 ani pentru a oferi servicii noi și pentru “a reinventa experiența de conectare a vehiculelor.” 

Ca urmare a parteneriatului, începând din 2023, mașinile Ford vor ieși din fabrică având sistemul de operare Android Automotive și toată suita de aplicații Google. Clienții Ford vor beneficia de Google Maps ca sistem de navigație nativ al mașinii. 

Sistemul de operare oferă și posibilitatea conectării telefoanelor produse de Apple prin Apple CarPlay. 

“Ford continuă procesul complex de transformare prin electrificare, conectivitate și conducere autonomă, iar parteneriatul cu Google pune bazele unei structuri de inovare capabilă să ofere o experiență superioară clienților noștri și să modernizeze business-ul nostru,” a declarat Jim Farley, președinte și CEO Ford. 

Ford se alătură unor constructori precum Volvo, PSA sau General Motors, care au anunțat deja că vor începe integrarea sistemului Android Automotive pe mașinile lor. 

Via Ford

Comentarii (3)

  • daca renunta la mizeria aia de sync tot e ceva, mie unul mi-a mancat zilele
    3 0
  • Asa da ! Aici Ford puncteaza categoric.
    0 0
  • Adrian
    2017 :

    https://www.automarket.ro/stiri/monstruoasa-coalitie-ford-subaru-mazda-psa-suzuki-si-toyota-se-unesc-75127.html

    Pentru a lupta împotriva intruziunii Apple și Google în mașinile actuale, mai mulți constructori auto și furnizori au format o alianță care va da naștere unui nou suport multimedia pentru telefoanele mobile.

    În condițiile în care tot mai mulți constructori oferă suport pentru Apple CarPlay și Android Auto, influența giganților din domeniul telefoniei mobile pare să acapareze interioarele mașinilor.

    Pentru a lupta împotriva acestui curent, mai mulți producători auto au decis să își unească forțele pentru a dezvolta soluții multimedia pentru mașinile viitorului. Ford, Subaru, Mazda, Peugeot și Citroen, Suzuki și Toyota vor forma un parteneriat denumit SmartDeviceLink Consortium.

    Acesta va căuta să ofere noi soluții de conectare pentru telefonele mobile pe mașinile care urmează a fi lansate. Sistemul pe care îl vor dezvolta producătorii va fi construit pe baza software-ului Ford AppLink, întrucât acesta oferă deja versiuni ale popularelor aplicații Pandora, Spotify, iHeartRadio și AccuWeather.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru