Ford va încerca să schimbe soarta actualului EcoSport cu o versiune îmbunătăţită, aşteptată în primăvară

de Bogdan Mirică
Vineri, 23.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va aduce o serie de modificări actualului EcoSport pentru a face din el un crossover ceva mai dezirabil pentru publicul european. Îmbunătăţirile sunt aşteptate în această primăvară.

Asemeni celor mai importanţi constructori auto prezenţi pe continentul european, Ford şi-a dorit o felie din segmentul cu cea mai mare creştere din ultimii ani: cel al SUV-urilor mici, inaugurat de etalonul Nissan Juke.

Constructorul american a pregătit pentru publicul din Europa modelul EcoSport, o reinterpretare a modelului vândut deja pe alte continente. Reţeta nu a fost atât de apreciată de clienţii exigenţi, iar EcoSport nu a reuşit să îşi atragă prea multe comenzi.

Potrivit unei statistici oferite de Automotive News, Ford nu a reuşit să comercializeze decât 11.257 de unităţi EcoSport în Europa în intervalul aprilie -  noiembrie 2014. La prima vedere numărul poate părea suficient, însă comparat cu ceea ce au făcut rivalii este un eşec. În aceeaşi perioadă Renault Captur a primit 149.701 de comenzi, Peugeot 2008 un total de 125.002, iar Opel Mokka 114.658 cereri.

Esential 20.239 de unităţi EcoSport se aşteaptă să fie vândute în 2015 în Europa.
900.000 de vânzări se aşteaptă să totalizeze piaţa SUV-urilor mici în 2015.
Analiştii pieţei auto prognozează o uşoară creştere pentru EcoSport în 2015, adică un total de 20.239 de unităţi vândute.
Iarăşi o felie foarte mică din segmentul care se aşteaptă să totalizeze 900.000 de maşini vândute în 2015.

Pentru a schimba soarta modelului, Ford pregăteşte o serie de modificări pentru EcoSport. SUV-ul de mici dimensiuni a fost surprins testând o serie de îmbunătăţiri. Pe listă se află o suspensie nouă, mult mai adaptată pieţei de pe Bătrânul Continent. Şi în interior vor apărea noutăţi, cum ar fi materiale din plastic de calitate şi o echipare mai generoasă. Aceste modificări ar urma să oferite pe piaţă începând cu luna mai a acestui an.

Dacă printr-o minune Ford reuşeşte să dea lovitura în segmentul SUV-urilor mici, putem spune că veştile sunt bune şi pentru piaţa din România, pentru că uzina din Craiova i-ar putea face loc lui EcoSport pe linia de asamblare, alături de B-Max.

via autocar

Comentarii (4)

  • personal mi-a placut masinuta asta, asa cum e ea ca un fier de calcat.

    Dar din review-uri pre ca are mari lacune: prea ingusta, ruliu ridicat, zgomotoasa in interior, materiale de proasta calitate. Parca nu au vrut sa o prezinte ca pe un concurent serios
    9 1
  • Suleyman Cunoscatoru
    Cefele late incap doar de la Q sette in sus , cum sa fie asta succes ? :))))))))
    12 3
  • Mare minune ca VAG inca nu ataca SUV-urile de clasa B...

    Mokka/Trax imi plac cel mai mult in segmentul asta mai ales ca au si 4x4 spre deosebire de restul (Trax nu se mai comercializeaza insa in Europa).
    7 2
  • @Automarket
    vine in primavara si in romania?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru