Ford va oferi versiuni hibride pentru fiecare SUV nou lansat: strategia americanilor presupune 40 de modele noi până în 2022

de Petre Barac
Vineri, 25.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford vrea să ofere cel puțin o versiune hibridă pentru fiecare din SUV-urile noi pe care le va lansa în următorii ani. Americanii au anunțat recent investiții semnificative în electrificare, urmând să lanseze 40 de modele noi până în 2022.

Cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, oficialii Ford au prezentat strategia companiei pe următorii 4-5 ani, în centrul atenției fiind mașinile electrice și cele hibride.

Până în 2022, constructorul american vrea să lanseze 40 de modele noi, dintre care 16 vor fi 100% electrice, iar alte 24 vor reprezenta hibrizi plug-in.

Potrivit informațiilor publicate de Carscoops, Ford vrea să ofere cel puțin o versiune hibridă pentru fiecare din SUV-urile pe care le va lansa în anii viitori.

Compania vrea să își reducă semnificativ costurile în următorii 5 ani, dorind să se concentreze pe dezvoltarea mai multor mașini electrice și hibride, în detrimentul modelelor cu combustie internă.

Investițiile totale se ridică la 11 miliarde de dolari, după ce planul inițial prevedea cheltuieli de 4.5 miliarde de dolari până în 2020. Ca punct de reper, Ford a investit, doar în 2016, peste 7 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare.

Via Carscoops

 

Comentarii (2)

  • ACE -Craiova
    PROVOCARE PENTRU FORD
    Maine as cumpara un FORD miniEdge EV cu:
    - autonomie 500 km WLTP,
    - portbagaj de cca. 400-425-450 litri,
    - tractiune 4x4,
    daca ar costa, cu prima de electrica de la stat scazuta: 25.000 Euro net.
    8 3
  • Edikkk
    Eu mai mult de 500 km autonomie nu aş avea nevoie.

    Că nu sunt şofer de TIR şi nici nu vreau să conduc 18 ore că sunt calic să mă cazez o noapte la hotel.

    Mai ales că o să apară încărcare rapidă 80% în 20 minute, deja poţi traversa toată UE lejer.

    Marele avantaj : ZERO NOXE, producerea curentului la sursă este MAJORITAR ECO (nuclear, hidro, eoliene),
    baftă furturi service, că schimb ulei, bujii, injectoare, pompe benzină, motorină, senzori ulei, carburant, distribuţie, tone se idiotenii - nu există comparaţie pentru fiabilitate
    Se conduce ca un vis, nu tu stick şi ambreiaj să munceşti când conduci ca tractoristul, iar în oraş nu există comparaţie
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru