Ford va produce 300.000 de mașini pe an în Spania

de Silvian Irimia
Sambata, 11.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Din anul 2027, Ford a declarat că va produce 300.000 de mașini pe an la uzina din Spania. Această decizie deschide noi oportunități pentru forța de muncă.

Uzina Ford de la Almussafes (Valencia) va fabrica 300.000 de unități pe an ale unui nou vehicul care va fi lansat la mijlocul anului 2027.

Deși nu este 100% electric, acest proiect garantează mai multe locuri de muncă față de cele pe care le-ar oferi o platformă complet electrică, conform sindicatului majoritar, UGT. Această mașină nouă este programată pentru lansare la mijlocul anului 2027.

Kieran Cahill, vicepreședintele european Ford, recunoaște îndeplinirea angajamentelor de către Valencia și valoarea Acordului său de Electrificare. Acest proiect confirmă încrederea pe care o are Ford în fabrica spaniolă, chiar și cu schimbările din peisajul auto.

Anunțul vine după ce Ford a amânat planurile de electrificare în Almussafes la sfârșitul anului 2023. Ford declară că își adaptează gama de vehicule europene în funcție de cererea clienților. Acesta a fost un motiv pentru care au adăugat acest nou vehicul la planul lor de producție.

În iunie 2022, fabrica Almussafes a fost aleasă pentru a produce două modele noi de generație electrică Ford.

Deși planurile inițiale vizează o lansare la sfârșitul anului 2025, acestea au fost amânate din cauza unei piețe în scădere a mașinilor electrice.

Ministerul Industriei din Spania sărbătorește această distincție ca recunoaștere a competitivității globale a Valenciei. În plus, oficialii regionali au promis să ofere sprijin pentru recalificare și dezvoltare a forței de muncă în timpul tranziției.

Comentarii (1)

  • Alo Salubritatea
    Ford va produce 300.000 de gunoaie pe an în Spania
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru