Ford va relua producția de Explorer electric în 2024

de Silvian Irimia
Joi, 18.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După o amânare la sfârșitul anului 2023, Ford va relua producția modelului electric Explorer în luna iunie a acestui an. Primele comenzi vor fi livrate în august.

După o întârziere de opt luni, Ford va începe producția în serie a modelului Explorer, primul său vehicul complet electric destinat pieței europene, în luna iunie. Asta înseamnă că primele exemplare Explorer vor fi livrate clienților în luna august.

Ford Explorer trebuia să ajungă la clienți la sfârșitul anului 2023, însă lansarea pe piață a fost amânată pentru a se efectua actualizări conform standardelor europene privind bateriile.

Prețul de pornire al modelului Explorer este estimat să fie sub 45.000 euro. Prin urmare, acesta va concura cu mașini precum Nissan Ariya, Toyota bz4X sau noul Cupra Tavascan.

Ford accelerează introducerea vehiculelor electrice pe piața europeană în cadrul parteneriatului industrial cu grupul Volkswagen. Ford Explorer utilizează aceeași platforma MEB ca modelul ID.4 a grupului Volkswagen.

Producția modelului Explorer are loc în orașul german Cologne, după ce Ford a renunțat la Fiesta, produsă acolo, în contextul tranziției către vehicule complet electrice în Europa.

La sfârșitul acestui an, Ford va începe producția unei variante sportive, în stil coupé, a modelului Explorer în Cologne.

Acesta va împărți platforma cu Volkswagen ID.5.

Ford intenționează să construiască următoarea generație de vehicule electrice pe o platformă globală, definită de software, în Valencia, Spania, până la mijlocul deceniului.

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Cologne=Koln
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru