Formula 1 anunță schimbări în formatul etapelor pentru sezonul 2020: "Vom revizui programul zilei de vineri"

de Daniel Popescu, Foto: Daimler
Marti, 15.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ross Brawn a anunțat că programul zilei de vineri din cadrul unui Mare Premiu de Formula 1 se va schimba din sezonul 2020, însă calificările vor avea loc sâmbătă, iar cursa duminică, la fel ca până în prezent.

Reprezentanții echipelor se vor întâlni miercuri la Paris cu oficialii FIA și deținătorii drepturilor comerciale pentru a discuta despre regulamentul tehnic pentru sezonul 2021, dar și despre formatul unui Mare Premiu pentru sezonul 2020.

În contextul în care calendarul a fost extins la 22 de curse, echipele fac presiuni pentru a reducere a programului tipic de weekend, cu scopul de a oferi mai mult timp liber angajaților.

Ross Brawn, directorul care se ocupă de aspectele tehnice și sportive ale Formulei 1, a anunțat că formatul de trei zile va rămâne valabil, ca urmare a presiunilor făcute de organizatori pentru a vinde bilete pentru 3 zile, dar și de către televiziuni pentru o acoperire cât mai amplă a curselor.

Totuși, Brawn promite o serie de schimbări pentru ziua de vineri, fără să intre încă în detalii pe acest subiect.

"Cea mai bună soluție este să păstrăm evenimentul pe parcursul a trei zile prin revizuirea zilei de vineri. Nu ne vom atinge însă de calificările de sâmbătă și de cursa de duminică", a explicat el.

Nu este clar dacă Formula 1 va experimenta anul viitor un format cu o cursă de tip sprint pentru ziua de sâmbătă în care grila de start să fie stabilită în ordinea inversă a pozițiilor ocupate de piloți în clasamentul general.

Pe de altă parte, echipele și piloții fac presiuni pentru a nu mai fi obligați să fie prezenți pe circuit în zilele de joi, atunci când au loc numeroase evenimente de presă.

În acest context, nu este exclus ca activitățile media de joi să fie mutate vineri, iar una dintre sesiunile de antrenamente libere de vineri să fie eliminate din calendar. Prin această măsură, echipele și piloții ar câștiga o zi liberă în plus, iar organizatorii ar avea parte în continuare de activități pe circuit și în ziua de vineri.

Cel mai probabil, deciziile finale vor fi comunicate la sfârșitul lunii, atunci când FIA ar trebui să publice regulamentul tehnic și sportiv al sezonului 2020.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • Dintr-o prostie in alta se merge.
    12 0
  • Senna Fan
    E clar.
    Bine ca pe YouTube gasim curse integrale din anii de glorie.
    17 0
  • Imi place ideea cu plecarea din grila de start in ordinea inversa a clasamentului general.
    0 11
  • Costel
    ciuntirea zilei de vineri ii realizata deliberat de catre FIA si liberty media iar scopul acestei amputari a week-end-ului de cursa ii facil de identificat de catre orice persoana de buna credinta : partinirea perpetua oferita MercedesF1 si deopotriva seniorului pilotajului , evident doar dpdv al etatii , asa cum ii lewis hamilton- 35 de ani la debutul 2020 si aproape 36 de ani la finalul celor 22 de gp-uri ale anului viitor care musai ca are nevoie sa beneficieze de perioade de repaus mult mai indelungate pentru a putea sa sustina la un nivel relativ decent cel mai aglomerat sezon din istorie , pastrarea formatului actual facand ca sansele acestuia sa-l egaleze pe Michael Schumacher la numarul de titluri mondiale fiind infinitezimale
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru