Formula E devine noul DTM: BMW va furniza motoare pentru Andretti pentru a lupta cu Audi și Mercedes

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a confirmat că va participa în Formula E în calitate de furnizor de motoare pentru echipa Andretti începând din sezonul 2018-2019, la scurt timp după ce Audi a cumpărat echipa Abt.

Competiția de monoposturi electrice Formula E stârnește un entuziasm aparte din partea constructorilor, ca urmare a faptului că producătorii sunt din ce în ce mai interesați de lansarea unor modele electrice.

Ultimul înscris pe listă este BMW, care până în prezent era un partener al competiției și furniza un i8 pe post de Safety Car și un i3 care juca rol de mașina medicală. Constructorul bavarez a anunțat însă că, începând din sezonul 2018-2019, va furniza motoare pentru echipa Andretti, urmând astfel să concureze în calitate de constructor.

"Granițele dintre producție și dezvoltare pentru motorsport sunt din ce în ce mai firave la BMW i Motorsport. Rezultatul este un transfer de tehnologie la un nivel cu totul nou. Suntem cu siguranță încrezători că Grupul BMW va beneficia mult de pe urma experienței câștigate în acest proiect", afirmă Klaus Frohlic, membru în consiliul de conducere al BMW.

Anunțul vine la numai câteva zile după ce rivalii tradiționali de la Audi au anunțat preluarea echipei Abt, urmând astfel să concureze cu propria echipă în competiție începând din sezonul 2017-2018.

De asemenea, Mercedes a rezervat un loc de constructor pentru sezonul 2018-2019, urmând că ulterior să decidă dacă va concura cu propria echipă. Într-o astfe de situație, Formula E va deveni o nouă competiție în care cei trei mari constructori premium germani luptă unul împotriva celuilalt, după DTM.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Sper ca Formula E să nu aibă aceeași soartă ca Formula 1.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru