Fotografii noi cu Volkswagen ID R Pikes Peak: conceptul electric debutează în 22 aprilie

de Cornel Șocariciu
Joi, 19.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat o serie de fotografii noi cu viitorul ID R Pikes Peak. Conceptul 100% electric dezvoltat pentru a concura în celebra cursă de la Pikes Peak va fi prezentat oficial în 22 aprilie.

Volkswagen a publicat fotografii noi cu viitorul ID R Pikes Peak. Conceptul dezvoltat de Volkswagen Motorsport și divizia R va concura în celebra cursă de viteză în coastă de la Pikes Peak, Colorado, SUA.

Prototipul 100% electric va fi expus în premieră în 22 aprilie pe circuitul din Alés, Franța. Noul ID R Pikes Peak va fi înscris în cadrul categoriei "Unlimited", iar nemții spun că obiectivul principal constă în stabilirea unui nou record pentru vehiculele electrice. La volanul noului prototip se va afla pilotul Romain Dumas, iar până în acest moment, oficialii producătorului german nu au oferit detalii tehnice despre ID R Pikes Peak. 

Traseul de la Pikes Peak măsoară aproximativ 20 de kilometri, iar concurenții vor lua startul de la altitudinea de 2.862 de metri și vor urca până la 4.300 de metri. Pentru a ajunge în vârf, piloții vor avea de înfruntat 156 de viraje.

"Să concurăm la Pikes Peak nu are doar o semnificație simbolică, ci repezintă și un test valoros în ceea ce privește dezvoltarea mașinilor electrice", a declarat Dr.

Frank Welsch, membru în comitetul de conducere Volkswagen.

Anul acesta, România va fi reprezentată la Pikes Peak de pilotul Gabriel Ene. Acesta este campionul en-titre al grupei F2 din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă. Ene va concura în cadrul clasei "Open" cu un Honda CIvic special dezvoltat pentru astfel de competiții.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru