Francezii prezintă un mini supercar cu motor mild-hybrid. Va concura la Pikes Peak

de Tiberiu Safta
Joi, 08.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania franceză Quarkus a prezentat un model de performanță de dimensiuni compacte. Noul model este propulsat de un motor mild-hybrid de 299 de cai putere și va concura la ediția din acest an a întrecerii Pikes Peak.

Quarkus este o companie franceză relativ nouă, aceasta fiind înființată în 2020. Compania dorește să lanseze pe piață mai multe modele de performanță compacte, dar foarte puternice mai ales prin greutatea lor mică. Constructorul francez a dezvăluit acum câteva imagini oficiale cu primul său astfel de model, botezat P3.

Acesta este, în esență, un supercar compact și este conceput special pentru a fi cât mai ușor cu putință. Caroseria lui Quarkus P3 este confecționată în totalitate din fibră de carbon, iar aceasta prezintă și o serie de elemente aerodinamice în partea din față, în zona pragurilor, dar mai ales în spate. Acolo este montat un eleron mare, precum și un difuzor masiv. Mai mult, deasupra capotei motorului este montată și o aripă de rechin pentru eficiență aero superioară în linie dreaptă.

În imaginile oficiale sunt prezentate 3 versiuni: una de stradă cu aerodinamică mai puțin agresivă, una de curse și încă o versiune cu partea posterioară alungită.

Șasiul lui Quarkus P3 este construit din carbon în combinație cu titaniu și kevlar.

Astfel, mașina cântărește doar 600 de kilograme. Greutatea mică este ajutată și de motorul foarte compact. Vorbim aici de un motor cu 4 cilindri care dezvoltă 299 de cai putere și care integrează și un sistem mild-hybrid. Datorită masei mici, raportul dintre putere și greutate este de 500 de cai putere per tonă.

Compania franceză a construit deja un prototip funcțional care va concura în celebra întrecere de la Pikes Peak. Mașina va fi pilotată de Bruce Jouanny, iar proiectul este susținut și de către pilotul Romain Dumas, cel care deține recordul în această întrecere.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • George Simion
    care mica ca e mare! vreti sa spuneti ca e usoara.
    0 0
  • scamel
    "..foarte puternice mai ales prin greutatea lor mica".. incalcite sunt caile domnului in mintea unora .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru