Franța acordă un nou bonus: 1000 de euro la achiziționarea unei mașini electrice second-hand

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.cm
Miercuri, 09.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Franța va acorda un bonus de 1000 de euro la achiziționarea unei mașini electrice second-hand cu o vechime mai mare de doi ani, cu scopul de a impulsiona și mai mult tranziția la modele electrice.

Franța este una dintre țările care oferă cel mai generos bonus pentru achiziționarea unei mașini electrice, care în prezent ajunge la 7000 de euro.

Autoritățile centrale au decis să prelungească acest bonus până în 30 iunie 2021, după care valoarea va fi redusă la 6000 de euro. Singura condiție este ca prețul de achiziție să fie de cel mult 45.000 de euro.

Pe de altă parte, Franța a decis să introducă un nou bonus: 1000 de euro la achiziționarea unei mașini electrice second-hand.

Noul bonus are rolul de a veni în sprijinul actualilor proprietari de mașini electrice, care vor putea să schimbe mai ușor mașina în cazul în care doresc să cumpere una nouă.

În același timp, măsura vine ca sprijin și pentru persoanele care nu au suficiente fonduri pentru o mașină nouă și care s-ar fi îndreptat spre o mașină second-hand cu motoare termice. Noul bonus ar putea determina unii locuitori să aleagă o mașină electrică second-hand.

De asemenea, Franța a decis să prelungească bonusul acordat pentru achiziționarea de mașini plug-in hybrid, însă valoarea acestuia a fost redusă la 2000 de euro.

În plus, în acest program sunt eligibile mașinile care costă cel mult 50.000 de euro și care au o autonomie electrică de cel puțin 50 de kilometri.

Via L'Automobile Magazine

Comentarii (1)

  • Moromete
    Ce sa insemne asta? Ca second nu se vand? Acum pe bune, de ce ai vrea o electrica second? Sa vezi daca mai tine bateria?
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru