Garmin lansează Catalyst, un asistent inteligent pentru circuit: dispozitivul analizează modul în care pilotezi și te învață cum să-ți îmbunățățești performanțele

de Cornel Șocariciu
Vineri, 04.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Garmin a lansat Catalyst, un asistent inteligent pentru circuit capabil să pună cap la cap informațiile înregistrate pe parcursul unei sesiuni pe circuit, astfel încât piloții să obțină timpi mai buni. Gadget-ul dispune și de un asistent audio în timp real.

Garmin a lansat în cursul serii de 3 septembrie noul Catalyst. Producătorul cunoscut în special pentru sistemele de navigație propune un dispozitiv gândit pentru circuit.

Sistemul Catalyst se conectează la priza de 12V disponibilă în vehicule și va fi echipat și cu o cameră video care înregistrează la 1080p. În plus, sistemul poate fi conectat la căști prin Bluetooth pentru a oferi asistență audio în timp real.

Mulțumită tehnologiilor integrate de Garmin, sistemul Catalyst analizează informațiile primite și generează un tur de circuit ideal bazat pe stilul de pilotaj al celui aflat la volan. Funcția se numește True Optimal Lap și, spre deosebire de alte dispozitive similare, Garmin Catalyst nu generează un tur ideal folosind cei mai buni timpi obținuți pe sectoarele de circuit, ci analizează mai multe date astfel încât timpul generat să poată fi atins.

"True Optimal Lap disponibil pe Catalyst este cu adevărat un sistem care schimbă complet industria. Până acum, sistemele care analizau performanțele pe circuit împărțeau turul pe mai multe sectoare.

Apoi, se luau cei mai buni timpi obținuți pe fiecare sector în parte pentru a genera un tur ideal. Pornind de la faptul că legile fizicii nu pot fi încălcate, de cele mai multe ori, timpul sugerat era unul care nu putea fi realizat", a declarat Adam Spence, manager de produs în cadrul Garmin.

Garmin Catalyst adună mai multe informații și identifică zonele de pe circuit în care sectoarele se pot uni perfect, astfel încât să genereze cele mai rapide trase. Altfel spus, Catalyst va fi capabil chiar să sugereze sacrificarea unui viraj pentru a avea o trasă mai bună în următorul viraj. În acest mod, gadgetul afișează utilizatorilor cel mai bun timp pe care îl pot realiza pe baza traselor folosite până atunci. Astfel, timpul ideal general de Catalyst va fi unul pe care piloții îl vor putea obține.

Cu fiecare sesiune desfășurată pe un anumit circuit, Catalyst învață și mai mult despre capacitățile celui aflat la volan, dar și despre mașină. Iar toate aceste informații sunt obținute fără ca sistemul să fie conectat la senzorii integrați pe mașina de concurs.

De asemenea, după fiecare tur pe circuit, sistemul poate afișa un raport cu privire la performanțele obținute, direct pe ecranul dispozitivului.

Informațiile înregistrate vor fi stocate și vor putea fi descărcate ulterior prin intermediul aplicației Garmin Connect.

Standard, dispotivul dispune de o bază de date care include hărțile mai multor circuite naționale și internaționale (lista poate fi consultată aici), însă poate genera și hărțile unor circuite mai puțin cunoscute. Pentru publicul din România, Garmin Catalyst include deja harta circuitului Motorpark de la Adâncata și traseul autodromului Academiei Titi Aur.

Gadget-ul a fost gândit doar pentru utilizarea pe circuite, ceea ce înseamnă că nu va putea fi utilizat pe drumurile publice, implicit traseele de viteză în coastă nu vor putea fi analizate.

Garmin Catalyst poate fi deja comandat, prețul pentru un exemplar fiind de 1.000 de euro.

Comentarii (1)

  • netam-nissan
    bune aplicatiile astea de scoala ajutatoare, ma bag daca au si una pentru motostivuitoare racing.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru