Camerele de pe bord devin o modă în Europa: 66% dintre șoferii britanici vor să-şi monteze una pe maşină

de Sebastian Toma
Marti, 13.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacă în România ești puțin excentric pentru că folosești o cameră video în bord, dispozitivele de acest tip sunt dorite de peste 66% din șoferii britanici, arată un studiu Garmin.

Esential 2.9 milioane de șoferi din Regatul Unit au camere video montate pe bord, concluzionează studiul derulat de Garmin împreună cu RAC.
Camerele video auto încep să devină populare și în România, dar în Regatul Unit ele sunt un adevărat fenomen, iar studiile prevăd o viitoare creștere a vânzărilor acestora. Potrivit unui studiu Garmin derulat în Regatul Unit cu sprijinul RAC (Royal Automobile Club - echivalentul britanic al ACR), există 2.9 milioane de șoferi care au camere video în bord în Regatul Unit. Mai mult decât atât, peste 66% dintre șoferii britanici se gândesc să-și monteze camere video în bord până la finalul anului viitor.

În România, utilizatorii de camere video auto au și o comunitate dedicată: TraficTube. Pe respectivul portal, utilizatorii publică clipuri filmate de camerele lor de la bord ilustrând diferite situații, de la accidente până la alți șoferi surprinși în timp ce conduceau în mod iresponsabil.

Decizia de a achiziționa și utiliza un asemenea dispozitiv este strâns legată de posibilitatea reducerii primelor de asigurare prin demonstrarea unui comportament responsabil la volan și, cel mai important, șansa de a dovedi nevinovăția în caz de accident.

Peste 20% dintre șoferii intervievați au declarat că lipsa unor dovezi video i-a împiedicat să fie despăgubiți în cazul unor incidente anterioare.

Urmareste Automarket
Peste jumătate dintre șoferii intervievați pentru Garmin au declarat că o cameră video auto este produsul care i-ar ajuta să-și demonstreze nevinovăția în caz de accident și să evite costurile unor eventuale litigii.
Cercetările făcute de Garmin au relevat faptul că există un număr semnificativ de accidente a căror despăgubire este întârziată pe fondul lipsei dovezilor suplimentare a culpei, iar o cameră video auto ar fi fost suficientă pentru a demonstra cine este de vină pentru un accident. Unii asiguratori din Regatul Unit oferă o reducere de până la 12.5 la sută a primei de răspundere civilă obligatorie pentru șoferii care folosesc uzual camere video montate la bord, ceea ce face rentabilă investiția într-un asemenea dispozitiv.

Via Thisismoney| Garmin | Sursă foto

Comentarii (2)

  • seby_dumi
    Sustin ideea! Din 2009, cand Militia Romana a vrut sa-mi suspende permisul doar ca a vrut ea, insa nu a reusit, folosesc camere auto si nu mai am treaba cu nebunei din trafic! Acum am un Allwinner X7 cu GPS de care sunt foarte multumit...
    6 0
  • Dacă ar fi după cei de la Garmin ne-am lua toți și GPS și camere de la ei. Oare nu există aplicații de Android/iOS care să facă asta? Ce mare șmecherie?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru