Nokia va oferi software GPS gratuit pe telefoanele sale

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 23.01.2010
Producatorul de telefoane mobile Nokia va oferi navigatie GPS gratuita, intrand astfel in concurenta directa cu Google. Decizia finladezilor afecteaza si liderii industriei de navigatie, TomTom si Garmin.

Nokia a declarat ca va oferi navigatie GPS gratuita pentru 20 de milioane de utilizatori smartphone. Aceasta miscare vine dupa ce Nokia a cumparat in 2008 firma Navteq, ce avea ca obiect de activitate realizarea hartilor digitale.

"Aceasta decizie va avea un impact major asupra companiilor de software", spune Michael Helbherr, vicepresedintele Nokia. Tot el sustine ca navigatia GPS este "o functie care se preface a fi industrie". "Daca te ocupi doar cu soft, ai o problema mare. Cine o sa mai plateasca pentru aplicatiile tale de navigatie, cand Nokia si Google ofera alternative gratis?", spune analistul britanic Martin Garner.

Nokia vinde mai multe smartphone-uri decat rivalii sai, dar in ultima vreme a pierdut teren in fata iPhone-ului si a smartphone-urilor Blackberry. "Aceasta functie ne va ajuta sa vindem smartphone-uri. Vom reusi astfel sa protejam preturile produselor noastre", declara Anssi Vanjoki, directorul de marketing al Nokia.

via | just-auto.com (inreg.)

Comentarii (7)

  • o miscare inteligenta... din care avem de castigat si noi, utilizatorii...
    12 0
  • Bravo!
    bravo lor, baieti de treaba ;)
    10 0
  • mihaigrad
    nokia gps
    f.b fac cei de la nokia intrebarea mea este de cand vor face asta?
    9 0
  • pai am avut un n97 luat din spania anul asta.... si avea gps. mergea chiar si fara cartela... asa ca presupun ca it's old news deja
    2 8
  • Nokia
    navigatia gratuita va fi disponibila doar pentru cei ce isi vor cumpara smartphone-uri in viitor sau si pentru cei care au deja unul?
    2 0
  • foarte bn
    http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-6835726-nokia-decis-ofere-gratuit-serviciul-navigatie-auto-pietonala-smartphone-urile-sale-compatibile-gps.htm

    mai multe informatii
    1 0
  • intrati pe nokia.com, si acolo o sa vedetzi navigatie gratuita...cred ca asta e o sa descarc si eu acum
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru