Autoritățile din Atena, parteneriat cu Google pentru decongestionarea traficului

de Alexandru Monenciu
Vineri, 28.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile din capitala Greciei au încheiat un parteneriat cu gigantul american Google pentru decongestionarea traficului în Atena. Regiunea în care se află capitala are cea mai mare densitate a populației din țară.

Regiunea Attica din Grecia este subdivizată în 4 prefecturi: Atena, Pireu, Attica de Est și Attica de Vest. Aici trăiesc 3.8 milioane de persoane, dintre care 3.15 milioane în zona metropolitană a Atenei.

Așadar, este lesne de înțeles de ce traficul este sufocant în capitala Greciei. Pentru a îmbunătăți situația, autoritățile din Atena au încheiat un parteneriat cu gigantul american Google, iar măsurile propuse ar trebui să conducă la o decongestionare a traficului.

Pe scurt, Google va utiliza datele de la rețelele de telefonie mobilă și de la sateliți pentru a monitoriza condițiile de trafic în timp real, iar mai apoi semafoarele vor fi ajustate corespunzător. Cu ajutorul datelor în timp real, Google va determina cât va dura culoarea roșie și verde a semaforului, pentru a îmbunătăți fluxul traficului.

În acest fel, susțin părțile implicate, traficul se va decongestiona, iar șoferii vor circula mult mai ușor în timpul orelor de vârf.

Tot în acest fel, datele de navigare (timpul estimat de sosire și rutele alternative) oferite de aplicația Google Maps vor fi mai precise decât sunt în prezent.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    ce treaba au cu telefonia mobila? nu vreau sa donez telefonul si la semafoare acum.

    avem nevoie de Ceausescu AI, nu de google.
    1 1
  • petrush
    @ AM sa nu fie eroare.traficul auto sau la internet?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru