General Motors recheamă peste 484.000 de SUV-uri din cauza unei probleme la centurile de siguranță

de Tiberiu Safta
Joi, 18.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors a inițiat o campanie de rechemare care vizează mai multe SUV-uri de lux ale gigantului american. Peste 484.000 de mașini au probleme cu centurile de siguranță la al treilea rând de scaune.

Mai multe SUV-uri de lux, precum Cadillac Escalade, Chevrolet Tahoe, Chevrolet Suburban și GMC Yukon, au fost rechemate în service de către General Motors. Campania a fost inițiată după ce a fost descoperită o problemă cu centurile de siguranță la al treilea rând de scaune.

Potrivit organismului de siguranță rutieră NHTSA, problema provine de la un nit care ține sistemul de prindere al centurii de siguranță pe un suport de montare. Nitul ar fi fost fabricat incorect. Din această cauză centurile de siguranță nu ar mai funcționa corect în cazul unui impact.

Această problemă afectează 484.155 de mașini construite în 2021 și 2022. Dintre modelele menționate anterior, Chevrolet Tahoe este cel mai afectat, cu 176.981 de exemplare cu această problemă. Din fericire, nu au fost raportate incidente cauzate de această problemă. Cu toate acestea, GM știa de această defecțiune încă din luna mai, când a fost raportată problema pentru prima dată.

Problema va fi rezolvată prin înlocuirea sistemului de prindere al centurii de siguranță.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru