General Motors va accelera investițiile în dezvoltarea mașinilor electrice: “Vrem să oferim vehicule accesibile de volum”

de Paul Cosma
Duminica, 08.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors va mări investițiile în dezvoltarea mașinilor electrice în următorii trei ani, potrivit CEO-ului Mary Barra. Americanii vor ca brandurile din grup să ofere vehicule electrice accesibile și de volum.

Grupul GM anunță o strategie agresivă de investiții în dezvoltarea mașinilor electrice, sprijinită de profitul adus de pick-up-urile sale în America de Nord.

CEO-ul Mary Barra susține că General Motors va accelera investițiile în mașini electrice pe următorii trei ani, astfel încât toate brandurile din grup să ofere “vehicule accesibile de volum.”

În plus, americanii vor să discute cu alți producători în vederea unor parteneriate care să conducă la dezvoltarea unor mașini electrice folosind tehnologia bateriilor GM.

La începutul lui 2020, General Motors a anunțat că va lansa o serie de SUV-uri și pick-up-uri 100% electrice. Grupul american vrea să aibă producție proprie de motoare și transmisii pentru mașini electrice, astfel încât procesul de fabricație să fie cât mai eficient în tranziția către o gamă electrificată.

Astfel, General Motors ar urma să ofere 5 tipuri de transmisii “drive by wire” și 3 feluri de motoare atât pentru mașini de off-road, cât și pentru vehicule de performanță.

General Motors va investi peste două miliarde de dolari pentru extinderea uzinei din Detroit-Hamtramck, acolo unde va construi o serie de modele electrice

Via Reuters

 

 

Comentarii (1)

  • John Bideu
    Adica sa renunte americanul la camioneta lui 4x4 V8 acum cand benzina e asa de ieftina? Ha ha ha. Astia dau declaratii sa se puna bine cu noua conducere de la White House!
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru