General Motors vrea vânzări anuale de un milion de mașini electrice în 2025

de Paul Cosma
Joi, 17.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors a anunțat creșterea bugetului de investiții în electrificare la 35 de miliarde de dolari până în 2025, cu obiectivul de a obține vânzări anuale de un milion de mașini electrice.

Americanii de la GM vor să crească producția de mașini electrice și de baterii și să construiască noi fabrici pe teritoriul Statelor Unite. 

Conducerea companiei a mărit bugetul cu 75% pentru investiții în electrificare până în 2025. 

“Avem ca obiectiv vânzări anuale de un milion de mașini electrice până în 2025 și accelerăm investițiile pe fondul cererii crescute din SUA,” a declarat CEO-ul Mary Barra. 

La începutul lui 2021, GM a anunțat că vrea ca toate modelele sale să fie 100% electrice până în 2035, astfel încât să renunțe definitiv la diesel și benzină după acel an. Americanii vor să lanseze 30 de mașini electrice în următorii 15 ani.

Via Motor1

Comentarii (5)

  • Wishfull thinking.
    3 1
  • Gm este zombie de cel puțin două decenii.a plecat, vândut, îngropat aproape peste tot.acum se rezumă la americi.cred că spațiul intergalactic este pentru ei.parca au m-ai fost pe acolo
    8 3
  • Edikkk
    Au una din cele mai bune platforme de baterii şi maşini electrice.
    3 10
  • Johnny
    Gm a fost cea mai mare companie auto in cateva decenii, bazandu- se pe piata Americana care in acele vremuri era mult peste toate celelalte. Cu iesirea din Europa si reducerea din China, vor ajunge o companie mica , activand doar in SUA. Asta inseamna sa nu te pregatesti pt viitor, atunci cand iti merge bine.
    7 1
  • @Edick da pt tine cu Bateri Solid state ca altfel barlogul ramane vacant si moare si Ursul Bipolar , GM daca nu o dadea pe generalizare azi era undeva mai bine adica o ducea mai bine .
    Edick Cand ne dai niste detalii despre bateriile de Tesla dupa care curg alivutele? sau inca nu au descoperit de ce iau foc ?
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru